Meteorologii au anunțat că temperaturile se mențin ridicate în mare parte din țară.

Vremea va fi caldă și frumoasă în toată țara, iar valorile termice înregistrate astăzi vor depăși temperaturile normale pentru luna octombrie. De asemenea, meteorologii au precizat că există șanse de precipitații, mai ales după-amiază. 

Prognoza meteo, 25 octombrie

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat că temperaturile vor înregistra o creștere în următoarele zile. Valorile termice de astăzi vor cu câteva grade mai ridicate față de normalul perioadei, cel mai cald fiind în sudul și sud-estul teritoriului.

În restul țării, vremea va fi caldă, dar există condiții de precipitații, în special în cea de-a doua parte a zilei. Sunt vizate zonele montane și nordice, unde sunt așteptate ploi slabe, însoțite de fenomene electrice și intensificări ale vântului. În celelalte zone, vântul va sufla slab spre moderat.

Temperaturile se vor încadra între 17 și 27 de grade. Minimele vor fi cuprinse între 7 și 15 grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei.

Vremea în România, marți, 25 octombrie. Anunțul făcut de meteorologi pentru astăzi
Pexels

În Capitală, vremea va fi caldă, dar se strâng câțiva nori în cea de-a doua parte a zilei. Se vor înregistra maxim 27 de grade, în timp ce minima va coborî la 10 grade.

Vremea se menține plăcută și la munte, unde sunt așteptate precipitații mai ales după-amiază. Se vor semnala înnorări temporar accentuate și averse.

Meteorologii au anunțat că local se pot strânge cantități de apă mai însemnate, care pot ajunge la 10…15 l/mp. Vântul va sufla slab spre moderat, dar se va intensifica după-amiază, atunci când meteorologii au estimat că la rafală va ajunge la 60…70 km/h.

Vremea va fi caldă și în următoarele zile, atunci când se vor înregistra temperaturi mai degrabă specifice sezonului cald. Valorile termice le vor depăși pe cele normale pentru sfârșitul lunii octombrie.

Meteorologii au anunțat că în weekend, sunt așteptate precipitații, în special în nordul țării, dar și la munte, acolo unde se pot strânge cantități de apă mai însemnate.

Distribuie

21 de ani, studentă la Facultatea de Comunicare și Relații Publice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative. Pasiunea pentru scris, curajul și dorința de a fi mereu conectată la actualitate au determinat-o să aleagă acest drum. Scopul ei este să profeseze în domeniul pe care l-a ales din băncile școlii. Își dorește să se promoveze și să se adapteze la schimbările presei.