Meteorologii au anunțat că valul de căldură persistă, dar cresc șansele de precipitații.

Prima zi a săptămânii aduce temperaturi de până la 40 de grade, dar și instabilitate atmosferică. Se vor semnala ploi în a doua parte a zilei, însoțite de descărcări electrice și intensificări ale vântului. În plus, sunt condiții de grindină în nordul țării și la munte. 

Prognoza meteo, 8 august

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat că temperaturile se mențin ridicate în sud și sud-vest, zone în care disconfortul termic va fi accentuat.

În estul țării, vremea rămâne capricioasă și sunt așteptate precipitații sub formă de averse, însoțite de descărcări electrice și intensificări ale vântului, în timp ce în nord vor exista condiții de grindină. Meteorologii au anunțat că se pot strânge cantități de apă mai însemnate care pot ajunge la 15…25 l/mp.

În celelalte zone, cerul va fi senin, iar condițiile de precipitații sunt reduse și doar după-amiază pot să apară înnorări temporar accentuate.

Temperaturile maxime se vor încadra între 33 și 37 de grade. Valorile minime vor fi cuprinse între 18 și 21 de grade.

Vremea în România, luni, 8 august. Ce temperaturi ne așteaptă astăzi - anunțul făcut de ANM
Pexels

Vremea se menține caldă în Capitală, unde disconfortul termic rămâne accentuat. Cerul va fi senin, iar vântul va sufla slab spre moderat. Se vor înregistra maxim 36 de grade, în timp ce minima va fi de 19 grade.

Pe litoral, vremea se menține caldă, dar ușor instabilă. Norii apar în cea de-a doua parte a zilei și sunt așteptate precipitații însoțite de descărcări electrice și intensificări ale vântului. Temperatura maximă va fi cuprinsă între 29 și 32 de grade, în timp ce minimele se vor situa între 20 și 22 de grade.

La munte, vremea se menține instabilă, iar după-amiază se vor semnala precipitații. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și sunt așteptate averse. Meteorologii au anunțat că se vor strânge cantități de apă mai însemnate și sunt condiții de grindină. Se vor înregistra maxim 25 de grade, în timp ce minima va fi de 15 grade.

Distribuie

21 de ani, studentă la Facultatea de Comunicare și Relații Publice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative. Pasiunea pentru scris, curajul și dorința de a fi mereu conectată la actualitate au determinat-o să aleagă acest drum. Scopul ei este să profeseze în domeniul pe care l-a ales din băncile școlii. Își dorește să se promoveze și să se adapteze la schimbările presei.