Temperaturile se mențin ridicate în toată țara, cu o maximă de 38 de grade.

A patra zi din luna iulie aduce cu ea un disconfort termic accentuat. Meteorologii au anunțat că nu scăpăm de valul de căldură ce a pus stăpânire pe România. Indicele de temperatură umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități în zonele de deal și câmpie.

1. Vremea în România, 4 iulie 2022

Valul de căldură se va menține în toate regiunile țării. În cele vestice și nord-vestice se va intensifica, așa că temperaturile se vor apropia de recordurile absolute ale perioadei. Va fi caniculă în vest și nord-vest și local în centru, sud și est, iar indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități în zonele de câmpie și de deal.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 26 și 38 de grade, cu cele mai ridicate valori în Câmpia de Vest, iar cele minime, în general, între 13 și 23 de grade.

Sursa: Pexels

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate mai ales după-amiaza și seara când vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și posibil vijelii local în zonele montane și pe arii mai restrânse în Oltenia, Transilvania și Moldova.

Ploile vor avea și caracter torențial, iar punctiform cantitățile de apă vor depăși 25-35 l/mp și va cădea grindină. În celelalte regiuni, astfel de fenomene se vor semnala izolat.

Distribuie

Sunt o persoană liniștită, sociabilă și ambițioasă. Îmi place ideea de a livra informații necunoscătorilor, ador să ascult poveștile oamenilor și să ofer ajutor atunci când mi se cere.