Începutul săptămânii aduce temperaturi mai ridicate față de normalul perioadei în mai multe regiuni din țară. Meteorologii au anunțat că în cea de-a doua parte a zilei cresc condițiile de precipitații, mai ales în nordul țării și la munte. 

Prognoza meteo, 31 octombrie

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat că valorile termice înregistrate astăzi sunt mai mari față de cele specifice finalului lunii octombrie. Vremea se menține caldă și plăcută în toată țara, dar se adună câțiva nori la munte, în nordul teritoriului, precum și în centrul și vestul țării.

În celelalte zone, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 și 23 de grade. Valorile minime vor fi cuprinse între 3 și 13 grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei.

Vremea în România, luni, 31 octombrie. Ce temperaturi au anunțat meteorologii pentru astăzi Pexels

Vremea se menține frumoasă și în Capitală, unde cerul va fi variabil. Meteorologii au anunțat că vor exista perioade cu înnorări temporare, mai ales după-amiază, dar sunt condiții slabe de precipitații, iar vântul va sufla slab spre moderat. Se vor înregistra maxim 22 de grade, în timp ce minima va coborî la 6 grade.

Meteorologii au anunțat că începutul lunii noiembrie aduce temperaturi mai ridicate față de normalul perioadei. Va fi cald în sudul și sud-estul țării. În schimb, cantitățile de precipitații se mențin deficitare în aceste zone, dar excedentare la munte.

Săptămâna 07 noiembrie – 14 noiembrie aduce o vreme caldă și plăcută în toată țara, dar crește instabilitatea atmosferică. Se vor înregistra precipitații pe arii extinse.

Meteorologii au estimat că temperaturile încep să scadă de la mijlocului lunii noiembrie, atunci când valorile termice vor fi normale pentru această perioadă a anului. Cantitatea de precipitații va rămâne deficitară în vestul și sud-vestul teritoriului și normală în restul țării.

Săptămâna 14 noiembrie – 21 noiembrie va aduce vreme plăcută și temperaturi ce se vor încadra în normalul perioadei. Finalul lunii noiembrie va aduce precipitații în mai multe zone ale țării.