Începutul săptămânii aduce vreme caldă în toată țara, chiar mai caldă decât ar fi normal pentru ultima parte a lunii octombrie.

De asemenea, meteorologii au precizat că există și condiții de precipitații slabe, în special în cea de-a doua parte a zilei, în nordul și nord-vestul teritoriului. 

Prognoza meteo, 24 octombrie

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat că temperaturile vor crește cu câteva grade față de ziua precedentă. Cele mai ridicate valori termice se vor înregistra în sud-vestul și sudul țării.

În celelalte regiuni, vremea va fi plăcută. După-amiază sunt așteptate precipitații slabe în zonele nordice și nord-vestice. Meteorologii au anunțat că doar în Maramureș se pot înregistra cantități de apă mai însemnate, care pot depăși 10…15 l/mp.

Vântul va sufla slab, cu ușoare intensificări în zona montană, acolo unde se va constata o creștere a temperaturilor.

Valorile termice maxime se vor încadra între 17 și 27 de grade, în timp ce minimele vor fi cuprinse între 8 și 15 grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei. Meteorologii au anunțat că există condiții de ceață.

În Capitală. vremea va fi caldă și plăcută. Cerul va fi variabil și se vor înregistra maxim 23 de grade, iar minima va coborî la 10 grade.

( CITEȘTE ȘI: Meteorologii au anunțat! Când vin ninsorile în București. Se va întâmpla în curând!

Vremea în România, luni, 24 octombrie. Ce temperaturi au anunțat meteorologii pentru astăzi
Pexels

Meteorologii au anunțat că în ultimele zile din luna octombrie se vor înregistra temperaturi mai ridicate față de valorile normale pentru această perioadă a anului în toată țara. Cât despre precipitații, cresc condițiile de ploi spre finalul acestei săptămâni, mai ales la munte și în nordul teritoriului, acolo unde se pot înregistra cantități de apă mai însemnate în perioada următoare.

De asemenea, ANM a anunțat că în zonele sudice și sud-vestice, cantitatea de precipitații rămâne deficitară. În aceste zone sunt așteptate cele mai ridicate valori termice pentru finalul lunii octombrie.

Prognoza emisă de meteorologi arată că temperaturile încep să scadă ușor la începutul lunii noiembrie. Atunci  revin ploile și în restul țării.