Meteorologii au anunțat că se vor înregistra temperaturi de 38 de grade.

Ziua de joi aduce temperaturi ridicate în toată țara. Disconfortul termic se va accentua mai ales în zonele vestice și nord-estice. Indicele de temperatură umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități în toată țara. Sunt așteptate și fenomene extreme la munte și în est. 

Prognoza meteo, 30 iunie

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat că se încălzește destul de mult și ne vom confrunta cu un val de caniculă. Cel mai cald va fi în zonele de câmpie și podiș.

Indicele de temperatură umezeală depășește pragul critic de 80 de unități. În zonele vestice și nord-estice, disconfortul termic va fi destul de accentuat.

Meteorologii au anunțat temperaturi chiar și de 38 de grade. Minima va fi cuprinsă între 11 și 24 de grade, cel mai răcoare fiind în depresiunile din Carpații Orientali.

Vremea în România, joi, 30 iunie. Un val de căldură pune stăpânire pe țara noastră
Pexels

În celelalte regiuni, cerul va fi variabil și abia în cea de-a doua parte a zilei sunt așteptate precipitații. Va ploua în est și la munte, unde se vor înregistra intensificări ale vântului și fenomene electrice. Pe arii restrânse, sunt și condiții de grindină.

Temperaturi caniculare se vor înregistra și în Capitală, unde la umbră vor fi 35 de grade, în timp ce minima va fi de 21 de grade. Cerul va fi variabil, iar câțiva nori se strâng spre seară. Vântul va sufla slab spre moderat, iar șansele de precipitații sunt reduse.

Pe litoral, vremea va fi caldă, cu o temperatură maximă de 31 de grade, în timp ce minima va fi de 20 de grade. Norii se strâng în cea de-a doua parte a zilei și sunt condiții de precipitații însoțite de fenomene electrice și intensificări ale vântului.

Temperaturile cresc și la munte, unde cerul va fi variabil. Norii se strâng în cea de-a doua parte a zilei și spre seară. Va ploua slab, iar precipitații vor fi însoțite de intensificări ale vântului și fenomene electrice. Meteorologii au anunțat că sunt condiții de grindină pe arii restrânse.

Distribuie

21 de ani, studentă la Facultatea de Comunicare și Relații Publice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative. Pasiunea pentru scris, curajul și dorința de a fi mereu conectată la actualitate au determinat-o să aleagă acest drum. Scopul ei este să profeseze în domeniul pe care l-a ales din băncile școlii. Își dorește să se promoveze și să se adapteze la schimbările presei.