Un val de aer cald a pus stăpânire pe Europa, iar în ultimele zile, temperaturile au depășit valorile normale pentru ultima săptămână a lunii octombrie. Meteorologii au anunțat că vremea se va menține plăcută și în zilele următoare, mai ales în sudul și sud-estul țării, unde se vor înregistra cele mai ridicate temperaturi. Și în București va fi cald, unde se va înregistra o maximă de 22 de grade. 

Prognoza meteo, 27 octombrie

Administrația Națională de Meteorologie a precizat că vremea va fi caldă și astăzi. Temperaturile sunt mai ridicate față de cele specifice acestei perioade a anului.

Cerul va fi variabil, dar în cea de-a doua parte a zilei și în special seara, se strâng câțiva nori în nord-estul, centrul și estul țării.

În restul țării, vremea va fi caldă, iar vântul va sufla slab spre moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 și 22 de grade, mai ridicate în sudul și sud-estul teritoriului. Valorile minime vor fi cuprinse între 0 și 11 grade, mai scăzute în depresiunile din estul țării.

Vremea în România, joi, 27 octombrie. Anunțul făcut de meteorologi pentru astăzi Pexels

Vremea se menține caldă și în Capitală, unde cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab spre moderat. Se vor înregistra maxim 22 de grade, în timp ce minima va coborî la la 8 grade.

O ușoară creștere a temperaturilor s-a înregistrat și la munte în aceste zile. Meteorologii au anunțat că va fi mai cald decât în mod normal în această perioadă a anului.

Vremea va fi plăcută și în acest weekend, când valorile termice vor fi continuare mai ridicate față de cele specifice lunii octombrie, mai ales în sudul țării. Cresc condițiile de precipitații în special în nordul și centrul teritoriului. În restul țării, cantitatea de precipitații va fi deficitară.

Estimările făcute de meteorologi arată că temperaturile încep să scadă la începutul lunii viitoare, când vremea plăcută va fi înlocuită cu ploi și intensificări ale vântului.