Ziua de joi vine cu vreme răcoroasă, dar temperaturile încep să crească. Chiar dacă vor fi câteva grade în plus față de ziua precedentă, temperaturile se situează sub normalul perioadei. Cel mai răcoare va fi dimineața și seara. Începe să se încălzească și în Capitală. Bucureștenii se vor bucura de o temperatură cuprinsă între 23 și 24 de grade Celsius. Vremea se menține rece la munte, iar pe malul mării, temperaturile încep să crească. 

Prognoza meteo, 19 mai

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat că temperaturile vor crește astăzi, dar tot rămân sub valorile potrivite pentru această perioadă. În cea mai mare parte a țării, va fi răcoare, dar mai ales dimineața și seara. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Vor exista intensificări în zonele montane înalte, dar și în estul și sud-estul țării.

Meteorologii spun că temperaturile de astăzi vor avea valori maxime între 17 și 26, iar minima se va situa între 2 și 12 grade. Precipitațiile vor ocoli România, dar vor exista condiții de ceață pe zone restrânse.

În Capitală, meteorologii anunță că vremea intră într-un proces de ușoară încălzire, dar tot nu va vor fi valorile normale pentru această perioadă. Vântul va sufla slab, iar temperatura maximă va fi cuprinsă între 23 și 24 de grade, în timp ce minima va fi se va situa între 8 și 10 grade.

Vremea în România, joi, 19 mai. Prognoza anunțată din ANM
Pexels

Vremea rămâne rece și la munte, dar totuși se mai adună câteva grade în termometre. Cerul va fi variabil, vântul va sufla slab și moderat și doar pe crestele montane vor fi semnalate intensificări. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 12 și 16 grade, iar cele minime între 5 și -1.

Pe litoral, vremea începe să se încălzească și vor fi semnalate perioade cu intensificări ale vântului, când la rafală va sufla cu 45-55 km/h. La malul mării, vor fi temperaturi cuprinse între 17 și 21 de grade, iar minima va fi cuprinsă între 10 și 14 grade.