Ultima zi de weekend aduce temperaturi mai mici față de ziua de ieri și se vor situa în normalul perioadei. Pe timpul zilei, vor apărea câțiva nori, iar pe alocuri sunt șanse de precipitații. Vremea se schimbă și în Capitală. Dacă ieri s-au înregistrat maxim 32 de grade, astăzi vor fi 28 de grade, cu înnorări după-amiază.

Cum va fi vremea astăzi

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza pentru astăzi. Temperaturile vor scădea în toată țară și vor avea valori normale pentru această perioadă a anului. Crește instabilitatea atmosferică în zona nord-estică, astfel că în a doua partea a zilei se vor semnala precipitații slabe. În zonele sudice și vestice, vremea se menține frumoasă, iar cerul va fi variabil.

Temperaturile scad față de ieri când s-au înregistrat maxim 32 de grade în zona sudică. Valorile termice vor avea o valoare cuprinsă între 19 și 30 de grade, în timp ce minimele se vor situa între 5 și 15 grade, cel mai răcoare fiind în depresiunile din estul Transilvaniei. Cerul va fi variabil, dar vor exista și perioade cu înnorări mai ales în nord-est, zonă care nu va fi ocolită de precipitații slabe. Vântul va sufla slab spre moderat.

Vremea în România, duminică, 22 mai. Ce temperaturi se vor înregistra astăzi
Pixabay

În Capitală, meteorologii au anunțat că vremea se menține frumoasă și caldă, deși se vor înregistra temperaturi mai scăzute ca ieri. Temperatura maximă va ajunge la 28 de grade, în timp ce minima se va situa între 14-15 grade. Vântul va sufla slab spre moderat, dar după-amiază și noaptea se vor semnala intensificări.

La munte, vremea se menține răcoroasă, crește instabilitatea atmosferică. Se vor înregistra intensificări ale vântului, mai ales în zonele înalte, unde la rafală va sufla cu 70…80 km/ h. Intensificări se vor semnala și în zona Moldovei, unde vântul va sufla cu 60…65 km/h.

Temperaturile scad și pe litoral, unde se vor înregistra maxim 23 de grade, în timp ce minima va avea o valoare cuprinsă între 13 și 15 grade. Vor exista perioade cu înnorări, iar pe alocuri se vor semnala averse însoțite de descărcări electrice.