Din punct de vedere termic, masa de aer rece care a venit în România este mai mult decât normală pentru perioada în care ne aflăm. Temperaturile maxime vor oscila între 3 şi 10 grade, iar cele minime, nu vor coborî încă sub -7 grade Celsius. Presiunea atmosferică se află în scădere.

Administrația Națională de Meteorologie anunță în regiunile sudice şi estice un cer variabil, cu înnorări temporare. Sunt șanse mari în toată țara de ploi slabe sau burniţe, mai ales la munte, în zona înaltă a Carpaţilor Meridionali, unde se va transforma în lapoviţă şi ninsoare.

De asemenea, se va face resimțit un vânt slab şi moderat, care pe timpul nopții va crește în putere, pe crestele Carpaţilor Meridionali și în partea de sud a Banatului.

Vremea în București

Termometrele vor arăta miercuri, 24 noiembrie, o temperatură moderată, potrivită climatic pentru așezarea teritoriului României. Cerul va fi ușor înnorat pe parcursul zilei, intensificându-se mai tare la noapte. De asemenea, vor fi condiții de ceață pe înserate, dar nu semnificative.

Temperatura maximă va fi până în 9 grade, iar cea minimă poate atinge -2-0 grade Celsius. Vântul va avea o intensitate moderată, iar în zonele din jurul capitalei, se va resimți mai tare.

Vremea în România, 24 noiembrie 2021. Temperaturi scăzute și ploi în aproape toate regiunile
Pixabay

Unde vor fi cele mai scăzute temperaturi

Miercurea Ciuc: În această zona, temperatura medie va fi de 4 grade Celsius, având precipitații intense în procent de 90%. Umiditatea va fi de 88%, iar vântul va sufla destul de slab, cu o putere de 11 km/h.

Timișoara: Nici în Timișoara nu se va simți prea tare Soarele, astăzi, având o maxim de 5 grade Celsius și precipitații scăzute de 10%. Umiditatea va atinge 70% iar vântul se va resimți destul de puternic, având o viteză de 15 km/h.

Cluj Napoca: În Ardeal, maxima nu va depăși 6 grade Celsius, iar precipitațiile vor avea o valoare de 20%. Umiditatea este ridicată, 83%, iar vântul ba bate cu 14 km/h.

Iași: Zona Moldovei va fi caracterizată de asemenea, de o temperatură de 6 grade Celsius cu mari șanse de precipitații de 90%. Umiditatea va atinge 79%, iar puterea cu care se va face resimțit vântul este de 18 km/h.

Brașov: La munte vor fi tot 6 grade Celsius și precipitații tot în procent de 90%. Aici umiditatea este cea mai ridicată din țară. avand 93%, iar vânt va fi foarte slab, atingând maxim 6 km/h.