În unele zone din România ninsoarea deja și-a făcut apariția. Ba chiar au fost transmise primele avertizări pentru șoferii care nu au mașinile echipate cu echipamentul de iarnă.  

Iarna își face apariția mai devreme decât ne-am fi așteptat. În zona montană din județul Gorj, în zona Transalpina, a nins abundent. Ninsoarea a început ieri dimineață (duminică, 18.09 n.r.), și deja șoferii circulă în condiții de iarnă. Autoritățile au sfătuit șoferii ale căror autoturisme nu au echipamente de iarnă să evite această zonă.  

Astfel, prima ninsoare de la noi din țară a început între localitățile Novaci și Rânca de pe Transalpina. Fenomenul meteorologic a fost însoțit de lapoviță, dar și de o vijelie puternică. Angajații de la Drumuri au intervenit în zonă cu mai multe utilaje cu lamă și, de asemenea, împrăștie material antiderapant pe drum pentru a se evita accidente.  

Au căzut primii fulgi de zăpadă în România

Reprezentanții DRDP Craiova le-au transmis șoferilor care tranzitează această porțiune de drum să fie foarte atenți la drum. De asemenea, conducătorii auto trebuie să anunțe autoritățile dacă au probleme. Să nu uităm că este foarte important ca șoferii să aibă autoturismele echipate cu cauciucuri de iarnă.   

CITEȘTE ȘI: Vremea în România, luni, 19 septembrie. Temperaturile au scăzut în toată țara

„Lapoviță și ninsoare pe DN 67C, Transalpina, zona montană. Evitați deplasarea dacă nu aveți autovehicule echipate de iarnă! În zonă acționează un echipaj de intervenție din cadrul districtului Rânca și un utilaj echipat cu lamă și material antiderapant. Dacă aveți probleme cauzate de aderență, nu vă continuați deplasarea, așteptați să treacă utilajul cu material antiderapant și cereți ajutorul echipei de la drumuri!”, au scris reprezentanţii DRDP Craiova într-o postare pe Facebook.

Vremea face prăpăd într-un județ din țară! Iarna vine în forță în România. Șoferii, avertizați!
Sursa: Social media

Prognoza meteo 19.09.2022  

Meteorologii anunță că prima zi a săptămânii aduce vreme mohorâtă în toată țara, dar și temperaturi mai scăzute decât cele specifice lunii septembrie. Meteorologii au anunțat că vor exista înnorări temporare accentuate, mai ales în nordul țării și la munte.   

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat că vremea se răcește brusc în toată țara, iar temperaturile sunt mai scăzute față de normalul perioadei.  

Sunt așteptate și precipitații pe arii restrânse, dar mai ales la munte, unde deja ieri s-a așternut primul strat de zăpadă. Meteorologii au precizat că va ploua slab și în nordul țării, iar vântul rămâne în continuare activ, iar la munte va bate cu până la 90…100 km/h.  

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.