Reclamă

Județul Constanța a fost lovit de fenomene meteorologice extreme, care au provocat probleme majore în trafic și în alte domenii. Ploile, ninsorile, viscolul și vântul puternic, cu rafale de peste 100 de km/h, au cauzat dezastre în această zonă.

În urma acestei situații dificile, autoritățile au fost nevoite să închidă toate drumurile naționale și județene, în timp ce zeci de localități au rămas fără apă și curent.

Drumurile închise

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Constanța, la ora 10:00, deoarece fenomenele meteo se mențineau, toate drumurile naționale și județene au fost închise. Aceasta a fost o decizie importantă și dificilă, singura opțiune fiind protejarea populației împotriva riscurilor create de condițiile meteo extreme.

În afară de închiderea drumurilor, meteorologii ANM au prelungit avertizarea de cod roșu până la ora 16:00. Reprezentanții ISU Constanța au transmis un mesaj Ro-Alert populației, încurajându-i să rămână acasă și să evite ieșirile în aceste condiții meteo nefavorabile.

Localități fără apă și curent

În plus, aceste fenomene meteorologice extreme au cauzat și probleme majore în alimentarea cu energie electrică și apă a numeroase localități din județul Constanța. Zeci de localități au rămas fără curent electric, iar zece din acestea au rămas și fără alimentare cu apă.

Printre aceste localități se numără Cobadin, Valu lui Traian, Mihail Kogălniceanu și Faclia. Reprezentanții ISU Constanța au atras atenția că șansele de a se restabili furnizarea de apă și energie electrică sunt mici, având în vedere fenomenele meteo extreme care continuă să lovească întregul județ.

Vremea extremă din Constanța a produs haos în județ! Zeci de localități au rămas fără apă și curent

Apel către populație și măsuri recomandate

Pe fondul acestei situații dificile, reprezentanții ISU Constanța au lansat un apel pentru populație prin care îi încurajează să nu iasă din case și să țină cont de recomandările de circulație.

Informarea prealabilă cu privire la starea drumurilor, prezența anvelopelor specifice sezonului rece, lanțurile antiderapante, lopata și sacul cu nisip sunt recomandări esențiale pentru protejarea utilizatorilor şi a traficului rutier.

În plus, populația trebuie să urmărească buletinele meteorologice și recomandările autorităților în aceste momente dificile.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2025 Editura Substantial SRL – substantial.ro