Imagini surprinse din dronă în județul Olt au dezvăluit un peisaj desprins parcă dintr-un scenariu post-apocaliptic: un întreg lac a fost lăsat fără apă, iar peștii au murit din cauza lipsei de oxigen.

Acest dezastru este direct legat de temperaturile neobișnuit de înalte pentru această perioadă a anului, care au frapat regiunea și au adus temperaturi record pentru a zecea lună consecutiv. Se pare că, nu doar lacurile sunt afectate, dar și agricultura se confruntă cu dificultăți majore din cauza condițiilor climatice actuale.

Conform prognozelor meteo, vremea caldă va persista, primul weekend de aprilie înregistrând temperaturi de până la 27 de grade Celsius, mult peste medie pentru această perioadă. Astfel, agricultorii se confruntă cu perspective îngrijorătoare, întrucât seceta a afectat deja mai bine de jumătate din teritoriul țării. Se anunță puține precipitații, iar în majoritatea regiunilor vremea va fi în general însorită și caldă.

Se anticipă că în zonele nordice și centrale ale țării vremea se va răci ușor, cu precipitații așteptate pentru ziua de joi. În restul teritoriului se menține un cer predominant senin, cu temperaturi ce vor atinge până la 24 de grade Celsius în sud-est. În București, meteorologii prognozează o vreme în mare parte însorită cu maxime de până la 23 de grade Celsius, condițiile de precipitații fiind minime. La munte, însă, se așteaptă vreme mohorâtă, cu ploi și posibile precipitații mixte la altitudini înalte.