Administrația Națională de Meteorologie a emis mai multe avertizări Cod galben și portocaliu de vânt puternic, lapoviță și ninsoare. În anumite zone ale țării se va depune un strat destul de mare de zăpadă.

1.Cod portocaliu de vânt, lapoviță și ninsoare

Conform specialiștilor, avertizarea meteorologică de vânt, ploaie, lapoviță și ninsoare intră în vigoare de la ora 10 și va fi valabilă până miercuri, la ora 20.

În intervalul menționat, temporar, vântul va avea intensificări în toate regiunile, cu viteze la rafală cuprinse în general între 50 și 60 km/h și vor fi precipitații pe arii restrânse moderate cantitativ.

În sud-estul și sudul extrem al țării, marți vor fi precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și pe arii restrânse ninsoare.

2. La munte va ninge

La munte va ninge, iar în regiunile intracarpatice în cursul nopții de marți spre miercuri vor predomina ninsorile, iar în anumite locuri se va depune zăpadă.

În Dobrogea și sud-vestul Olteniei, în același interval de timp, rafalele vor atinge 55-75 km/h. În Carpații Meridionali și de Curbură la altitudini de peste 1500 m viteza vântului va depăși 75-85 km/h și va ninge viscolit.

Marți, între orele 12 și 18 va fi cod portocaliu de vânt pe litoral, în județul Constanța, unde vântul va bate  80…90 km/h. De marți seară, de la ora 20.00, până miercuri, la ora 16.00 va fi în vigoare un cod galben de vânt și ninsori.

3. Unde se va depune zăpada

Tot astăzi, în zona montană și submontană va ninge, iar în anumite locuri se va depune strat de zăpadă. Vântul va sufla cu o viteză cuprinsă între 55 și 65 km/h. La altitudini de peste 1700 m, rafalele vor depăși 85…95 km/h, viscolind ninsoarea.

Până în dimineața zilei de 1 decembrie, astfel de fenomene se vor semnala și în regiunile nord-vestice.

De asemenea, de marți ora 23.00 până miercuri la ora 11, va fi cod portocaliu de ninsori abundente și viscol la altitudini de peste 1500 m în nordul Carpaților Orientali, local în Carpații Occidentali și în vestul Carpaților Meridionali.

Acolo va ninge abundent, se va depune strat consistent de zăpadă, iar la altitudini de peste 1500 m, rafalele vor depăși 75…85 km/h și va fi viscol.