Meteorologii vin, din nou, cu vești proaste. Se pare că vreme se schimbă în mare parte din țară anunțându-se un cod galben de vijelii, ploi torențiale, grindină și descărcări electrice în mai multe zone. Mai mult, temperaturile sunt și ele în scădere. Ce zone sunt afectate?

Cod galben de vijelii și ploi torențiale

Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare nowcasting Cod galben de ploi torențiale, vijelii și grindină. Avertizarea este valabilă în intervalul 25 mai, ora 10:00 – 26 mai, ora 12:00. Codul galben vizează Maramureșul, Transilvania, Banat, Crișana și nordul Moldovei.

„În intervalul menționat în Maramureș, Transilvania, local la munte, iar îndeosebi spre seară și noaptea și în Banat, Crișana și nordul Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii (viteze de 55…70 km/h și pe arii restrânse 80…90 km/h), averse torențiale şi izolat grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 15…20 l/mp şi izolat 30 l/mp.

Astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse în noaptea de miercuri spre joi (25/26 mai) și în restul teritoriului, iar pe parcursul zilei de joi (26 mai), acestea vor fi mai frecvente în regiunile sud-estice.”, au anunțat meteorologii.

Vreme se schimbă radical! Meteorologii anunță cod galben de vijelii, ploi torențiale și grindină, pentru mare parte din țară
meteoromania.ro

Prognoza meteo, 25 mai 2022

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat prognoza meteo pentru ziua de astăzi, 25 mai 2022. Potrivit ANM, astăzi vremea se anunț caldă, în majoritatea teritoriului, excepție făcând litoralului și a Deltei Dunării, acolo unde vremea rămâne răcoroasă.

A doua parte a zilei aduce totuși instabilitatea atmosferică în mai multe zone. Astfel, în nordul, centrul și nord-vestul țării vremea începe să se schimbe. Înnorările accentuate vor duce la averse locale și temporare sub formă de ploaie. Aversele vor avea caracter torențial, fiind însoțite de tunete, descărcări electrice și grindină pe alocuri. Izolat, cantitățile de apă vor fi însemnate, iar vântul va bate cu putere pe timpul furtunilor.

În ceea ce privește valorile termice, temperaturile maxime ale zilei se vor încadra între 32 și 24 grade, în timp ce minimele se vor situa între 17 și 8 grade Celsius.