Reclamă
Reclamă

La Ministerul Mediului a fost convocat un comitet pentru situații de urgență, în urma avertizărilor meteo privind vremea rea. Până aproape de miezul nopții, 14 județe din sud-estul României sunt sub atenționare cod galben de furtuni și vânt puternic, alături de alerte de inundații.

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a declarat miercuri, la Digi 24, că luna iunie a fost cea mai caldă din istoria măsurătorilor, iar, simultan, a fost înregistrat un record de 43 de coduri roșii emise de ANM. „Avem două probleme. Pe de o parte, cantități mari de apă, pe de altă parte, temperaturi foarte ridicate și secetă. Acesta este motivul pentru care ieri am convocat comitetul ministerial pentru situații de urgență,” a spus Fechet.

Oficialul a explicat că Apele Române au golit barajele hidrografice pentru a putea prelua cantitățile mari de precipitații așteptate. „Am depășit cu bine ziua de ieri. Lucrările hidro din administrarea ANAR s-au comportat foarte bine. Am avut multe fenomene locale și furtuni pe arii restrânse. Rămânem în continuare vigilenți,” a adăugat ministrul.

Reclamă

Mircea Fechet a clarificat că Ministerul Mediului a actualizat atenționarea hidrologică la cod galben pentru ziua de astăzi pe mai multe bazine hidrografice, indicând o situație mai bună decât cea din ziua precedentă.

„Și ANM a emis astăzi o atenționare meteorologică tot de cod galben până la ora 23:00, ceea ce înseamnă că situația este mai bună decât era ieri,” a menționat Fechet. Oficialul a subliniat că nu intenționează să convoace un nou comitet ministerial pentru situații de urgență, întrucât nu mai există pericole imediate. „Colegii de la Apele Române sunt vigilenți în continuare, mai ales în anumite bazine hidrografice mici, acolo unde se pot întâmpla lucruri de la o oră la alta. Dar nu necesită măsuri de intervenție speciale,” a concluzionat ministrul.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro