Cu toții am auzit de nenumărate ori că cea mai importantă masă a zilei este micul dejun. Ei bine, asta nu înseamnă că trebuie să mâncăm cât mai mult, pentru a scăpa de senzație de foame pe parcursul întregii zile. Din contră, în funcție de ceea ce mâncăm, putem avea și beneficii. De exemplu, există anumite alimente pe care dacă le mâncăm putem chiar să slăbim.
Chiar dacă este complicat, iar oamenilor nu le place să iasă din pătrățica lor de confort, rezultatele merită. Astfel, pentru a pierde în greutate, trebuie să ținem cont de anumite lucruri esențiale.
1. Caloriile sunt extrem de importante
Specialiștii spun că trebuie să mâncăm un mic dejun care să conțină între 300 și 400 de calorii. Astfel, dacă vrei să slăbești, mănâncă doar 350. Poți mânca banane, căpșuni, cereale integrale, etc.
De asemenea, nu te teme de carbohidrați. Pentru a slăbi, la masa de dimineață trebuie să consumi 40 g-55g de carbohidrați. Atenție, aceștia nu trebuie să provină din mâncăruri procesate sau produse făcute din făină albă. Poți consuma fructe, legume și cereale integrale.
Proteinele sunt extrem de importante pentru organism. Dacă le vei lua de la prima masă, îți va fi bine toată ziua. Conform Elle.ro, micul dejun trebuie să conțină 12-20 g de proteine. Aici poți consuma ouă, lapte de soia, lapte de vacă, iaurt, pudra de proteine, alunele și nucile etc.
2. Înlocuiește brânza și șunca cu grăsimi monosaturate
Specialiștii mai spun că este important ca la un mic dejun sănătos, care să te ajute să slăbești, să introduci și 10-15 g de grăsimi. Poți consuma avocado, nuci, semințe sau produse ce conțin grăsimi monosaturate.
Un organism sănătos are nevoie de un mic dejun complet, motiv pentru care și fibrele sunt parte din plan. Șase grame de fibre sunt cantitatea ideală pentru prima masă a zilei și ai multe opțiuni de-a dreptul delicioase de care te poți folosi. Poți să-ți faci un smoothie cu mure, pere, mere, semințe, sau poți chiar să le mănânci individual – în fiecare dimineață alt fruct. De asemenea, alte alimente indicate sunt legumele, nucile și cerealele integrale.