Pofticioșii care nu se pot abține de la sarmale, caltaboș, șorici, pomana porcului, și alte mâncăruri extrem de grase, ar putea apela la câteva metode de slăbit. Există numeroase fructe care ajută la arderea grăsimii de pe corp, însă un anumit fruct face minuni.

1.Grepfrutul face minuni pentru corp

Este vorba despre grepfrut, care este un ajutor uriaș pentru cei ce vor să slăbească. Aceste fructe dau rezultate rapide. Conform Healthline.com, grepfrutul este o combinație între un pomelo și o portocală. Acesta este asociat în mod obișnuit cu pierderea în greutate și cu o dietă echilibrată. Jumătate din acest fruct conține doar 39 de calorii, însă oferă dar oferă 65% din doza zilnică recomandată de vitamina C.

De asemenea, grepfrutul are un indice glicemic scăzut, ceea ce înseamnă că eliberează zahăr în sânge mai lent. O dietă cu indice glicemic scăzut poate ajuta la pierderea în greutate și la menținerea greutății.

2.Consumul regulat de grepfrut înainte de masă ajută la scăderea aportului de calorii

Potrivit unui studiu efectuat pe 85 de persoane obeze, s-a constat că un consum regulat de grepfrut sau suc de grepfrut înainte de masă timp de 12 săptămâni a dus la o scădere a aportului de calorii. De asemenea, cei care au respectat acest obicei au scăzut în greutate cu 7,1%, dar și-au îmbunătățit și nivelul de colesterol.

În plus, o analiză recentă a constatat că consumul de grepfrut a redus grăsimea corporală, circumferința taliei și tensiunea arterială.

Grepfrutul accelerează și metabolismul, iar acest lucru duce la o slăbire mai rapidă. Alături de o dietă echilibrată și mişcare, consumul de grepfrut poate duce la pierderea unui kilogram pe săptămână. Grepfrutul poate fi consumat ca atare, dar este bun şi în salate şi alte feluri de mâncare.