Reclamă

Totul depinde, în primul rând, de alimentație. Se pare că există câteva alimente pe care toată lumea le poate cumpăra și care ne ajută să stimulăm celula nervoasă. De asemenea, consumându-le, vom avea o memorie mai bună.

Deși pare greu de crezut, ciocolata este unul dintre alimentele care ne ajută să ne stimulăm celula nervoasă. Ulterior, medicul a mai enumerat cafeaua, cacaua și lecitina.

Aceste alimente te ajută să fii mai deștept

„Există o grămadă de stimulatoare a proceselor cerebrale. Toate aceste stimulatoare favorizează învăţarea, şi la şcoală, şi la copilul mic. Toţi ştim, de exemplu, că în sesiune se foloseşte cafeaua în cantitate mare. Da, ne ajută. Ciocolata ne ajută, cacaua ne ajută, stimulează şi ajută”, a declarat Vlad Ciurea.

El a explicat că sunt câțiva factori de care trebuie să avem grijă. În primul rând, consumul acestor alimente trebuie să fie moderat. Alimentația trebuie să fie rațională și să consumăm cât mai puține lucruri de tip grăsimi, cum ar fi sarmale, prăjeli. Toate aceste alimente grase ne încarcă stomacul, iar sângele nu mai ajunge în creier.

Vrei să fii mai deștept? Iată ce alimente trebuie să consumi. Toată lumea poate să le cumpere
pixabay

Vlad Ciurea explică, de asemenea, că celulei nervoase trebuie să îi oferim ceea ce îi place pentru a o ține în funcțiune. De asemenea, acestei celule îi trebuie oxigen, deci trebuie să ne plimbăm des la aer curat.

De asemenea, îi place dulcele, însă atenție, nu produse care conțin zahăr rafinat, despre acesta știm deja că ne face foarte mult rău. Putem consuma miere, fructe, etc.

Atenție la ce fel de dulce consumați

„Vă spun din start: celula nervoasă va fi extrem de mulțumită cu dulciuri cât mai naturale. Ce avem aici? Fructele noastre de sezon, atunci când le avem. Slavă Domnului, România este o țară bogată din acest punct de vedere!  Dacă totuși nu le avem, ne vom bucura de miere sau gem din fructe, dar preparat fără zahăr. (Da, se poate!) Acestea sunt bune și dau energie celulei nervoase”, a explicat medicul.

În ceea ce privește ciocolata, poate fi consumată cea neagră, amăruie, cu o concentrație cât mai ridicată de cacao. Ciocolata cu umpluturi, siropuri, creme sau arome sunt „poveri” pentru organism.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro