Reclamă

Cu siguranță toți ne dorim un creier sănătos care să ne susțină în activitățile de zi cu zi. Printr-o dietă echilibrată, în ajutăm să funcționeze eficient și îl ținem departe de boli care îl pot afecta precum Alzheimer. În acest fel, funcțiile cognitive, memoria, atenția și concentrarea vor fi în standarde normale. 

În urma mai multor studii, specialiștii în domeniul medicinei au ajuns la concluzia că dieta Mind împreună cu dieta mediteraneană ajută organismul să funcționeze eficient, iar creierului îi oferă o mulțime de nutrienți care protejează funcțiile corpului. Sistemul nervos și funcțiile cognitive sunt primele care suferă dacă nu avem grijă de organismul nostru.

Un astfel de stil de viață ajută la susținerea memoriei, atenției și concentrării, primele funcții care au de suferit dacă nu ai grijă la alimentație, iar creierul are de suferit. Dacă îți dorește o sănătate impecabilă a creierului tău, trebuie doar să fii atent la ceea ce consumi. Nu este nimic restrictiv, ai voie să mănânci toate alimentele pe care le consumai și până acum, iar totul se va rezuma la un stil de viață sănătos.

Grupele de alimente care sunt permise

  • Cerealele integrale

Acestea se pot consuma crude sau gătite. Se recomandă orice atât timp cât este integral, de exemplu, orez brun sau integral sau roșu, ovăz, grâu integral, orz. Totodată, poți folosi făină integrală în loc de cea albă. Conține mai multe fibre și este bogată în vitamine

  • Leguminoasele

Din această categorie se recomandă legumele boabe, ca fasolea, mazărea, lintea sau năut. Înainte să le consumi, leguminoasele se hidratează timp de câteva ore.

  • Legumele cu frunze verzi în special, dar și alte legume

Dacă vrei să mănânci legume verzi apelează la salată, rucola, spanac, ceapă, usturoi verde, varză, pătrunjel, mărar, broccoli sau păstăi verzi, iar lista poate continua. Orice legumă de culoarea verde este perfectă și ar trebui consumată zilnic.

Pinterest
  • Fructele, în special fructele de pădure

Fructele de pădure conțin fibre, vitamine, minerale și antioxidanți benefice corpului și în special creierului. Acestea sunt un antioxidant natural de care trebuie să ne folosim.

  • Semințe și nuci crude

Semințele și nucile sunt bogate în fibre, vitamine și grăsimi sănătoase. Ajută sistemul nervos să funcționeze optim, precum și întreg organismul.

  • Ulei de măsline

Se recomandă consumarea uleiului de măsline extravirgin datorită beneficiilor pe care le aduce corpului.

  • Pește

Peștele este bogat în acizi grași de omega care sunt responsabili pentru funcționarea normală a creierului, ajută sistemul imunitar. Carnea se bogată și în vitamina D și calciu.


Reclamă

Share.

Pasionată de dezvoltare personală, călătorii și citit, ea este atrasă de noutățile și momentele cheie din industria din spațiul public. Andreea face și voluntariat, fiind o persoană implicată în comunitate și în soluționarea problemelor societății căutând să se dezvolte atât pe plan personal, cât si profesional.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro