În primul rând, ține la imunitatea ta! Un sistem imunitar puternic este precum un scut în fața bacteriilor și virușilor.

Încearcă să mănânci multe fructe, legume (alimente care să conțină omega 3 și 6). Somnul este un factor foarte important, trebuie să fii odihnit, deci încearcă să dormi 8 ore pe noapte și să faci mișcare.

Igiena este foarte importantă, trebuie să te speli pe mâini cât mai des dacă dorești să nu iei contact cu microbii, totodată evită atingerea nasului, ochilor, buzelor după ce ai pus mâna pe obiecte comune. Aerisește cât mai mult în casă, la birou, oriunde sunt spații închise. Oamenii se îmbolnăvesc mai repede în spații închise deoarece concentrația de microbi crește.

Telefonul mobil este cel mai mare cărăuș de microbi, îl folosești cu mâinile murdare, îl pui pe tot felul de suprafețe, iar mai apoi îl duci în zona feței. Încearcă sa îl dezinfectezi cât mai des.

Evită pe cât de mult posibil contactul cu alte persoane răcite, dacă ești în autobuz și cineva strănută încearcă să nu inspiri în zona aceea. La muncă, școală, facultate, evită cât mai mult împrumutatul lucrurilor. Dezinfectează-ți mai des lucrurile.