Valul de scumpiri se resimte aproape în toate sectoarele de activitate

Scumpiri pe rafturile magazinelor, dar și pe facturi. Majorări de prețuri la materiale de construcții, precum și în sectorul alimentar..

Toate fac parte din evoluția contextului financiar al ultimelor săptămâni. Din nefericire, și în sfera turismului, creșterile la tarifele de cazare nu au putut fi evitate.

Citește și

Ce poți mânca cu 5 euro pe zi, în Bali. Tu ce părere ai despre meniu? VIDEO

Vacanțele cu 20% mai scumpe?

Încă din luna iulie, prețurile vacanțelor pe litoral au crescut. Încet, și în restul zonelor țării, serviciile de cazare au crescut. Motivul? Prețurile alimentelor, al produselor de curățenie sau al energiei au înregistrat creșteri.

Astfel proprietarii unităților de cazare au fost nevoiți să aplice majorări pentru a face față unei astfel de perioade. Cu alte cuvinte,  inflația este răspunsul pentru o astfel de schimbare inclusiv în sectorul turismului.

Dacă în alți ani, în luna Septembrie, românii încă se înghesuiau să își achiziționeze un sejur de măcar un weekend, 2022 a venit cu o perspectivă diferită. Cetățenii sunt momentan mult prea preocupați de perioada instabilă financiar prin care trec pentru a mai fi cu gândul la vacanță.

De altfel, tot în anii trecuți, numeroși turiști rezervau pensiuni și restaurante pentru Revelion încă din luna Octombrie. Rămâne însă de văzut dacă în acest an lucrurile vor rămâne la fel.

Cât plătești pentru un sejur la munte în această toamnă?

Dacă vrei să te bucuri de facilitați de top și alegi unul dintre hotelurile de lux de pe Valea Prahovei, poți scoate din buzunar și 400 de lei pe noaptea de cazare. Te poți relaxa în piscina cu view splendid spre munte și te poți delecta cu preparate alese.

Pentru iubitorii turismului rural, lucrurile pot fi puțin mai simple. Poți găsi cazare și cu 90 de lei pe noapte, fără mic dejun. Te poți însă bucura în voie de drumeții și aerul proaspăt al muntelui.

Evident, acestor costuri li se adaugă și cele de transport. Dacă îți place experiența de a călători cu trenul s-ar putea ca la final de sejur, când tragi linie în urma cheltuielilor să ai o surprinză plăcută.

Distribuie

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.