Guvernul României, condus de liberalul Nicolae Ciucă, a decis să prelungească voucherele sociale în valoare de 250 de lei pentru anumite categorii de români. Reamintim că voucherele vor fi acordate în patru tranșe, pe parcursul anului 2023, o dată la două luni. De acești bani, românii își pot cumpăra alimente de bază și mâncare caldă. 

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a anunțat deja că cei 250 de lei vor intra pe card începând cu anul 2023. Politicienii au decis să acorde aceste sume de bani românilor care nu se descurcă cu veniturile pe care le au. Inflația este uriașă, iar puterea de cumpărare a românilor a scăzut drastic. Din acest motiv, guvernanții vor să îi ajute pe cetățenii care au nevoie să se descurce în aceste vremuri tulburi. 

Vouchere sociale 2023: Cine va primi banii

În acest context, acestea sunt persoanele care vor beneficia de voucherele sociale anul următor: 

În primul rând, voucherele sociale vor fi acordate pensionarilor care au avut pensii mai mici sau egale cu 1.500 de lei în 2022, și care vor avea venituri mai mici sau egale cu suma de 1.700 de lei în 2023. 

S-au schimbat regulile! Cine sunt cei care vor primi 1.000 de lei gratis de la stat în 2023? Guvernul a decis Colaj Substantial

De asemenea, vor mai primi voucherele sociale copiii sau adulții care au un grad grav de handicap, accentuat sau mediu. Ca și în cazul bătrânilor, aceeași situație este și în cazul românilor care au venituri mici. Mai exact, voucherele de 250 de lei vor fi acordate celor care au primit în anul 2022 venituri mai mici sau egale cu 1.500 de lei. Și cei care în anul 2023 vor avea venituri mai mici sau egale cu 1.700 de lei vor primi acest ajutor din partea statului. 

S-au schimbat regulile pentru acordarea voucherelor sociale

Persoanele și familiile singure, care primesc ajutor social, vor primi și voucherele sociale. În această categorie intră și familiile monoparentale, care în anul 2022 au avut venituri mai mici sau egale cu suma de 600 de lei. Acestea vor primi vouchere și în anul 2023, dacă veniturile vor fi mai mici sau egale cu 675 de lei. 

Și familiile care au minim doi copii în întreținere și au un venit pe persoană de 600 de lei vor primi respectivele sume de bani de la Guvern. În anul 2023, pragul crește la un venit minim de 675 de lei.