Reclamă
Reclamă

Un număr considerabil de votanți americani care erau până de curând indeciși în privința alegerilor prezidențiale și a noului meci Biden-Trump au dezvăluit verdictul lor după dezbaterea de vineri, considerată un moment dificil pentru președintele Joe Biden, alesul în vârstă de 81 de ani având o prestație descrisă drept ‘slabă’.

Dintre cei 13 votanți „indeciși” intervievați de Reuters, 10 l-au perceput pe Biden drept „confuz”, iar prestația sa drept „stânjenitoare” și „greu de privit”. Gina Gannon, în vârstă de 65 de ani, pensionară din Georgia, un stat extrem de competitiv, l-a votat pe Trump în 2016, iar în 2020 pe Biden. Acum, spune că îl va vota din nou pe Trump.

„Joe Biden a arătat foarte slab și confuz încă de la început. Mă îngrijorează că dușmanii noștri globali îl văd în acest fel. Am fost șocată și consternată. Îmi displace profund să-mi văd președintele purtându-se în acest fel în fața lumii. În mod sigur îl voi vota pe Donald Trump acum”, a declarat Gannon.

Reclamă

Deși dezbaterile prezidențiale rareori au avut un efect decisiv asupra rezultatului alegerilor, diferențele mici dintre candidați în sondaje pentru 2024 ar putea influența dinamica cursei. Șapte din nouă votanți dezamăgiți de performanța lui Biden au declarat că acum se gândesc să-l voteze pe Trump, temându-se că președintele în exercițiu nu-și va mai putea îndeplini datoriile pentru încă patru ani.

Trei dintre aceștia au spus că sunt complet convinși că îl vor vota pe Trump pe 5 noiembrie, chiar dacă doi dintre ei au afirmat că nu-l plac pe fostul președinte. Meredith Marshall, de 51 de ani, din Los Angeles, a declarat că dezbaterea a șocat-o. L-a votat pe Biden în 2020, dar acum se gândește să-l voteze pe Trump, descriind „lipsa de acuitate mentală” a actualului președinte.

„Dacă opțiunea mea este cea pe care o văd, atunci cu siguranță aș vota un mincinos și un condamnat penal decât pe cineva care nu pare să fie capabil”, a spus Marshall. Conform celui mai recent sondaj Reuters, într-un context în care ambii candidați sunt universal nepopulari, aproximativ 20% dintre votanți ar opta pentru un candidat alternativ.

„Trump a fost doar Trump. Din perspectiva declinului cognitiv, nu am văzut așa ceva la el”, a declarat Tom Reich, de 36 de ani, din California. „Ce dezastru pentru democrați. Eram, practic, indecis și am sperat ca Biden să fie suficient de bun cât să-mi merite votul pentru că îmi displace Trump intens. M-am temut că Biden nu e suficient de capabil de treabă, dar e mai rău decât am crezut. E foarte posibil să mă abțin”, a spus Scott Harrington, de 63 de ani, din Massachusetts.

Nu toți votanții s-au declarat nemulțumiți de prestația lui Biden. Ashley Altum, de 28 de ani, din Carolina de Sud, a menționat că era nehotărâtă între a vota pentru Biden sau pentru un candidat alternativ înainte de dezbatere. După aceasta, ea spune că mai degrabă ar vota pentru actualul președinte.

„L-am văzut pe Biden având niște scăpări, dar mereu am fost surprinsă de oamenii care nu au scăpări în astfel de situații. Cred că oricine poate să fie la o dezbatere și să vorbească elocvent este impresionant oricum”, a declarat Altum.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro