Cazurile de coronavirus au explodat, din nou, în China! Știind cum a ajuns virusul și la noi în țară, românii încep să intre în panică. 

Cazurile de Covid-19 au început să facă ravagii din nou, în China. Reamintim că virusul Sars-CoV-2 a apărut, pentru prima dată, tot în China. Ulterior, acesta s-a răspândit în întreaga lume, iar timp de doi ani viața tuturor a fost pusă pe pauză. 

Vizibile sau nu, această situație a creat traume mari pentru toți oamenii. Când lucrurile începeau să intre pe un făgaș normal, cazurile de infectare au început să explodeze, din nou, în China. Românii sunt îngrijorați, gândindu-se că vor fi introduse noi restricții și, vom ajunge din nou, de unde am plecat. 

Alexandru Rafila a spus clar: Nu introducem niciun fel de restricții!

Ei bine, acest lucru nu se va întâmpla, promite Alexandru Rafila, ministrul Sănătății. Oficialul a spus clar că nu vor fi introduse niciun fel de restricții în România, în contextul noului val de infectări din China. 

„Nu. Una este să controlezi, de exemplu, fluxul de pasageri într-o zonă afectată de circulaţie intensă a tulpinii (de coronavirus – n.r.) şi altceva este să discuţii despre restricţii. Eu am spus foarte clar că nu introducem niciun fel de restricţii, avem doar recomandări”, a explicat ministrul.

Vor fi introduse noi restricții anti-COVID în România? Alexandru Rafila a spus clar: Este o măsură obișnuită!
colaj substantial

Oficialul din Sănătate spune că singurele restricții din România sunt legate de activitatea din spitale. Aici, angajații unităților sanitare trebuie să fie echipați corespunzător. Mai clar, cadrele medicale și restul personalului trebuie să poarte mască de protecție, iar oricine vine în contact cu pacienții, inclusiv vizitatorii, trebuie să poarte masca. 

Singurele restricții introduse sunt în spitale

O altă restricție din spitale este scurtarea programului de vizită, însă această decizie o ia managerul unității sanitare. 

„Este o măsură obişnuită care se ia întotdeauna în timpul unei epidemii de gripă”, a explicat ministrul”, a mai punctat oficialul. 

Alexandru Rafila a mai precizat că autoritățile din România nu au declarat epidemie de gripă la noi în țară, în această iarnă fiindcă, ținând cont de prevederile legale adoptate în anul 2020, această decizie ar fi dus obligatoriu la impunerea unor restricții. 

Este vorba despre legea numărul 136 care introduce, atunci când se declară o stare de epidemie, o serie întreagă de restricții, cum ar fi izolarea obligatorie sau carantina. Ministrul Sănătății declară că aceste măsuri nu sunt potrivite pentru perioada în care ne aflăm în acest moment. De asemenea, oficialul precizează că restricțiile nu sunt justificate din punct de vedere medical și nu sunt justificate nici din punct de vedere economic sau social. 

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.