Reclamă
Reclamă

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că în anul 2024 nu vor fi introduse taxe noi în România. Cu toate acestea, el a subliniat că este important ca taxele existente să fie plătite și de către cei care nu le-au achitat până acum.

Premierul a făcut aceste declarații în deschiderea ședinței de Guvern, subliniind că este necesar ca toți cetățenii să contribuie la bugetul statului și să nu mai existe evaziune fiscală.

ANAF și colectarea taxelor

Premierul a apreciat că Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a început să colecteze taxele aproape de ținta impusă. În luna octombrie, colectarea veniturilor a atins un nivel record de 40 de miliarde de lei.

Această creștere a colectării veniturilor este un semn pozitiv pentru îndeplinirea țintei de deficit bugetar convenită cu Comisia Europeană.

Reclamă

Marcel Ciolacu l-a comparat pe ministrul Finanțelor cu o păpușă voodoo: „Toată lumea, în fiecare zi, trebuia să o înțepe!”

Premierul a subliniat că este important ca acest ritm de colectare să fie menținut până la sfârșitul anului și că cheltuielile neesențiale să fie ținute sub control.

Lupta împotriva evaziunii fiscale

Marcel Ciolacu a evidențiat acțiunile mai susținute ale instituțiilor statului împotriva evaziunii fiscale. El a subliniat că este necesară eliminarea evazioniștilor care fraudează banii românilor, deoarece acest lucru este cheia pentru obținerea fondurilor necesare pentru creșterile de pensii, educație și sănătate.

Premierul a apreciat că instituțiile statului încep să arate determinare în lupta împotriva celor care fraudează banii publici și că acest lucru este un semn pozitiv pentru economia țării.

Marcel Ciolacu a subliniat importanța ca toți cetățenii să-și plătească taxele și să nu mai existe privilegii pentru cei care evită plata acestora.

El a adăugat că aceasta este o măsură necesară pentru a asigura fondurile necesare pentru investiții în sănătate, educație și alte domenii importante pentru dezvoltarea țării.

Premierul a evidențiat faptul că ANAF a început să colecteze taxele aproape de ținta impusă, ceea ce este un semn pozitiv pentru îndeplinirea țintei de deficit bugetar convenită cu Comisia Europeană.

El a subliniat că această creștere a colectării veniturilor este rezultatul acțiunilor mai susținute împotriva evaziunii fiscale și a determinării instituțiilor statului de a combate această problemă.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro