Reclamă
Reclamă

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, și președintele american, Joe Biden, au discutat telefonic cu noul premier britanic, Keir Starmer, pentru a-l felicita după victoria laburiștilor în alegerile legislative din Regatul Unit. Zelenski i-a mulțumit pentru că a reafirmat „sprijinul său de neclintit” pentru Ucraina, potrivit AFP, transmite Agerpres.

„Ne-am coordonat pozițiile înaintea summitului NATO de la Washington”, săptămâna viitoare, unde se va discuta în mare măsură despre sprijinul pentru Ucraina, a declarat președintele ucrainean.

„Îi sunt recunoscător premierului Starmer pentru că a reafirmat sprijinul de principiu și de neclintit al Marii Britanii pentru Ucraina”, a mai spus Volodimir Zelenski, în timp ce Marea Britanie este un susținător foarte puternic al Kievului de la începutul invaziei ruse din 24 februarie 2022.

Reclamă

Livrând arme, fonduri și antrenând unii soldați, Londra va continua să ofere un „sprijin de neclintit” Ucrainei în război, a promis Keir Starmer.

Și președintele SUA l-a felicitat vineri, într-o convorbire telefonică, pe Starmer, după victoria laburiștilor în alegerile legislative din Regatul Unit, afirmând că dorește să consolideze „relația specială” dintre cele două țări.

Starmer l-a asigurat și pe Biden, la telefon, de „susținerea de nezdruncinat” a Ucrainei.

„Liderii și-au reafirmat relația specială dintre națiunile noastre și importanța conlucrării pentru a susține libertatea și democrația în lume”, a indicat Casa Albă într-un comunicat.

Ei „și-au reiterat sprijinul continuu pentru Ucraina” față de Rusia și și-au afirmat „angajamentul comun de a proteja rezultatele Acordului de pace de Vinerea Mare și de a colabora cu liderii din Irlanda de Nord pentru a crea și susține creșterea economică”, potrivit comunicatului.

Partidul Laburist condus de Keir Starmer a câștigat alegerile parlamentare organizate joi, punând capăt la 14 ani de guvernare a conservatorilor.

Președintele Biden urmează să-l primească pe premierul britanic săptămâna viitoare la Washington pentru un summit al liderilor NATO.

La rândul său, secretarul de stat american, Antony Blinken, a avut, de asemenea, o convorbire cu noul șef al diplomației britanice David Lammy, succesorul conservatorului David Cameron.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro