Reclamă
Reclamă

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat miercuri, într-un interviu acordat Bloomberg, că dacă Donald Trump știe cum să pună capăt războiului din Ucraina, nu ar mai trebui să aștepte până la alegerile prezidențiale din SUA, din noiembrie. Zelenski l-a îndemnat pe Trump să spună chiar acum ce plan are.

„Dacă Trump știe cum să pună capăt războiului, să ne-o spună azi. Pentru că dacă există riscuri la adresa independenței Ucrainei, dacă există riscuri că ne-am putea pierde integritatea statală, atunci am dori să ne pregătim pentru asta”, a declarat Zelenski.

„Mai vrem să știm dacă în luna noiembrie vom mai beneficia de sprijinul Statelor Unite sau vom rămâne singuri (…) Dacă Trump, dacă președintele Trump e gata să discute subiectul încheierii războiului azi, sunt gata să-l întâlnesc”, a mai spus Zelenski.

Reclamă

Donald Trump s-a lăudat, în cadrul dezbaterii televizate cu Joe Biden, că va putea „rezolva” războiul din Ucraina încă dinainte să preia mandatul de președinte, în cazul în care ar câștiga alegerile prezidențiale din noiembrie 2024. De asemenea, Trump a mai spus că nu consideră „acceptabil” ultimatumul lui Putin, care a cerut ca Ucraina să cedeze cele patru regiuni anexate ilegal de Rusia, pentru a pune capăt războiului.

Trump a menționat și că se gândește la un acord prin care să-i promită lui Putin că NATO nu se va mai extinde mai mult spre Est, cu referire directă la țări precum Ucraina și Georgia, și că va negocia cu Putin în ceea ce privește teritoriul ucrainean pe care „Rusia îl poate păstra”, au declarat pentru Politico persoane din anturajul lui Trump.

În urmă cu un an, Trump se lăuda că poate „rezolva” în 24 de ore războiul din Ucraina: „I-aș spune ceva lui Zelenski, i-aș spune ceva lui Putin”, a afirmat acesta.

Reclamă
Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro