Reclamă
Reclamă

Presa din Phenian a publicat imagini inedite din timpul întâlnirilor pe care Vladimir Putin le-a avut cu dictatorul nord-coreean, Kim Jong Un. Acestea îi prezintă pe cei doi lideri plimbându-se într-o limuzină rusească Aurus, cu cei doi conducând alternativ mașina.

Kim Jong Un i-a făcut cadou lui Putin o pereche de câini de vânătoare, iar cei doi șefi de stat s-au pozat cu animalele. O înregistrare video cu cei doi în limuzina Aurus a provocat ironii pe rețelele sociale. Un utilizator al rețelei X/Twitter a comentat: „Ce drăguți sunt, păcat că or să ne arunce pe toți în aer”.

Limuzina Aurus de fabricație rusă, câinii de vânătoare, un set de ceai, un pumnal și lucrări de artă se numără printre cadourile schimbate de președintele rus Vladimir Putin și Kim Jong Un în cadrul vizitei pe care liderul de la Kremlin a făcut-o în această săptămână în Coreea de Nord.

Reclamă

Putin a fost primit în Coreea de Nord cu o ceremonie fastuoasă. Kim Jong Un l-a întâmpinat cu zâmbete și îmbrățișări. Baloane și afișe uriașe ale celor doi lideri au împodobit clădirile din Phenian.

În timpul vizitei, Vladimir Putin a anunțat că Coreea de Nord și Rusia au semnat un „parteneriat strategic global” care prevede asistență reciprocă în caz de „agresiune”. Putin a obținut și sprijin ferm din partea lui Kim Jong Un pentru războiul împotriva Ucrainei.

Imaginile publicate prezintă și alte momente din vizita liderului rus, inclusiv ceremonialele fastuoase de întâmpinare. Presa nord-coreeană a relatat despre întâlnirea dintre cei doi cu entuziasm, insistând pe descrierea atmosferei calde și prietenoase dintre lideri.

Recapitulând, întâlnirea dintre Vladimir Putin și Kim Jong Un a fost marcată de schimburi de cadouri, semnarea unui parteneriat strategic global și de discuții despre sprijinul Coreei de Nord pentru Rusia în conflictul din Ucraina.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro