După ce sancțiunile impuse Rusiei au revoltat populația și au făcut traiul destul de dificil, rușii încep să se întoarcă împotriva lui Vladimir Putin. Mai mult, chiar și elitele, dar și susținătorii acestuia se gândesc că liderul de la Kremlin ar trebui înlocuit. Așa că, Vladimir Putin nu a stat degeaba și încearcă să recâștige simpatia oamenilor. Acesta a promis creșterea salariilor și a pensiilor.

Vladimir Putin simte că pierde tern, venind cu o nouă strategie de a-și atrage simpatizanți. Liderul de la Kremlin a încercat să le ofere ruşilor asigurări cu privire la inflaţia foarte mare, care a atins în luna aprilie un record de 17,8%. Liderul rus a declarat miercuri că „potrivit experţilor, creşterea inflaţiei a scăzut (…), iar până la sfârşitul lui 2002 ea nu va depăşi 15%”. Acesta a promis creșterea veniturilor.

„Propun o creştere cu 10% a pensiilor în cazul pensionarilor care nu (mai) muncesc începând de la 1 iunie anul acesta”, a spus Vladimir Putin, într-o reuniune a Consuliului de Stat.

Mai mult, acesta a anunțat și creșteri salariale. Mai exact, salariul minim urmează să crească cu 10%, la 15.279 de ruble (240 de euro la nivelul actual). De asemenea, și alocaţiile familiale – şi anume destinate soţiilor militarilor – urmează să crească.

Vladimir Putin încearcă să recâștige simpatia poporului! Promite creșterea salariilor și a pensiilor, oferind asigurări împotriva inflației
Social media

Vladimir Putin o să fie „detronat”?

La trei luni de la începerea războiului din Ucraina, oficialii din Rusia s-au săturat de sancțiuni și de felul în care Vladimir Putin conduce țara. Potrivit presei internaționale, nemulțumirea este generală și îi unește în același gând atât pe cei care își doresc încheierea războiului, dar și pe apropiații lui Vladimir Putin care susțin atacurile asupra Ucrainei.

Cu toții se gândesc la faptul că liderul rus a gestionat prost întreaga situație și că este nevoie de o schimbare. Mai mult, se pare că și în interiorul Kremlinului se vorbește despre înlocuirea lui Vladimir Putin.

„Există o înțelegere sau o dorință, că într-un viitor destul de previzibil, el (Putin-n.a.) nu va mai conduce țara. Probabil că nu există aproape niciun membru al elitei care să fie mulțumit de Putin. Comunitatea de afaceri și mulți membri ai guvernului sunt nemulțumiți că președintele rus a început războiul, fără să se gândească la amploarea sancțiunilor – nu se poate trăi normal cu astfel de sancțiuni.

Probleme din Rusia din cauza războiului sunt deja evidente, iar la mijlocul verii ele vor veni din toate direcțiile: în transporturi, sănătate, chiar și în agricultură. Nimeni nu s-a gândit la o asemenea amploare a impactului.”, a declarat o sursă de la Kremlin, pentru publicația Meduza.