Pe data de 24 februarie 2022, la ordinul lui Vladimir Putin, soldații ruși au invadat Ucraina. De atunci și până în prezent, ambele țări duc lupte grele. 

La sfârșitul lunii februarie a anului trecut, la ordinul lui Vladimir Putin, militarii ruși au invadat Ucraina. Surpriza neplăcută a președintelui Rusiei a fost rezistența Ucrainei la bombardamentele rușilor, ajutată, bineînțeles, de Occident. 

Nemulțumit de modul în care decurge războiul, Vladimir Putin a ordonat mobilizarea militară parțială. De asemenea, liderul rus a înăsprit pedepsele pentru soldații ruși care dezertează sau care refuză să participe la războiul din Ucraina. Iată ce a pățit un soldat rus care nu a vrut să meargă pe front. 

În luna septembrie a anului trecut, liderul de la Kremlin a schimbat amendamentele la Codul Penal. În acest sens, s militarii care dezertează se predau voluntar sau refuză să lupte în perioada de mobilizare, vor face 10 ani de închisoare. Iată ce a pățit un bărbat din Rusia care a refuzat să plece la război, sau așa cum zice Putin, „operațiune militară specială”. 

Ce a pățit un rus care nu a vrut să se ducă la război

Un tribunal din Rusia a condamnat un bărbat la cinci ani de închisoare fiindcă a refuzat să meargă pe front. În luna septembrie a anului trecut el a fost „găsit” de oamenii legii ruși și declarat vinovat pentru sustragerea de la serviciul militar vreme de mai bine de o lună. Din această cauză, bărbatul a fost condamnat la cinci ani de detenție într-un lagăr de prizonieri. 

Vladimir Putin, extrem de dur! Ce a pățit un soldat rus care a refuzat să meargă pe front în Ucraina. Pedeapsa este cruntă

Marsel Kandarov, un tânăr de 24 de ani, nu s-a prezentat în luna mai la locul său de serviciu. Din acest motiv, tânărul își va petrece următorii cinci ani într-un lagăr de prizonieri. 

Vladimir Putin a anunțat că va folosi orice metodă pentru a-și apăra țara

Reamintim că la o zi după ce a înăsprit pedepsele pentru dezertarea din armată, Vladimir Putin a ordonat și mobilizarea parțială. Această măsură este valabilă pentru militarii din rezervă, dar și pentru persoanele cu experiență militară. 

În acel moment, liderul de la Kremlin spunea că Occidentul vrea să slăbească și să distrugă Rusia, din acest motiv este nevoie de mobilizarea parțială. Tot atunci, Vladimir Putin a precizat că va lua orice măsură este necesară pentru a-și apăra țara, inclusiv folosirea armelor nucleare. 

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.