Reclamă
Reclamă

Vladimir Putin a continuat epurările de la Ministerul Apărării începute în luna mai cu demiterea lui Serghei Șoigu, prin concedierea a patru adjuncți ai ministrului apărării și numirea unor noi oficiali în posturile vacante. Printre cei numiți se află și verișoara sa Anna Tsivileva.

Remanierea marcată de Putin reprezintă o etapă recentă a epurării lansate în luna mai, când a decis în mod neașteptat să-l revoce pe ministrul apărării Serghei Șoigu. La peste doi ani de la începutul războiului din Ucraina, Putin caută să elimine risipa și corupția din minister și să valorifice mai eficient economia de război a Rusiei pentru a satisface nevoile soldaților de pe front, conform Reuters.

În acest sens, Putin i-a demis pe adjuncții Nikolai Pankov, Ruslan Tsalikov, Tatiana Shevtsova și Pavel Popov, conform decretelor Kremlinului. Anna Tsivileva, verișoara sa, a fost numită ca adjunct al ministrului apărării, cu responsabilități incluzând îmbunătățirea sprijinului social și locativ pentru personalul militar. Soțul acesteia, Serghei Tsivilev, este ministrul energiei al Rusiei.

Reclamă

Anterior, Anna Tsivileva a fost numită de Putin ca șef al unui fond de stat destinat susținerii participanților la efortul de război al Rusiei în Ucraina. În cadrele remanierii, Leonid Gornin, anterior prim-ministru adjunct al finanțelor, a fost numit prim-adjunct al ministrului apărării Andrei Belousov, un economist fără experință militară, care a fost numit luna trecută să îl înlocuiască pe Şoigu.

Principalele sarcini ale lui Gornin sunt „creșterea transparenței fluxurilor financiare și asigurarea cheltuirii eficiente a fondurilor bugetare”, a informat Ministerul Apărării. De asemenea, Oleg Saveliev și Pavel Fradkov, fiul fostului prim-ministru Mihail Fradkov, au fost numiți ca adjuncți ai ministrului apărării, cu Fradkov fiind responsabil de gestionarea proprietății, terenurilor și construcțiilor legate de armată.

Fostul adjunct al ministrului apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pe 23 aprilie sub acuzația de luare de mită. De atunci, alți patru oficiali de rang înalt din Ministerul Apărării și personalul general au fost arestați cu aceleași acuzații, într-unul dintre cele mai mari scandaluri de corupție care au lovit guvernul rus în ultimii ani.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro