Reclamă
Reclamă

Vladimir Putin a avertizat Germania că utilizarea armelor sale de către Ucraina pentru a lovi ținte din interiorul Rusiei ar marca un „pas periculos”. Mai mult, președintele rus a amenințat că Moscova ar putea face același lucru și să furnizeze arme altor țări pentru a ataca ținte occidentale, transmite euronews.com.

Germania a anunțat, săptămâna trecută, că îi permite Ucrainei să lovească unele ținte de pe teritoriul Rusiei cu armele cu rază lungă de acțiune pe care le furnizează Kievului.

Liderul rus a declarat că acțiunea Germaniei ar putea distruge relațiile dintre Berlin și Moscova. O astfel de acțiune a Occidentului va submina și mai mult securitatea internațională și ar putea duce la „probleme foarte grave”, a spus el, adăugând că Moscova ar putea furniza arme cu rază lungă de acțiune altora pentru a lovi ținte occidentale.

Reclamă

„Acest lucru ar însemna implicarea lor directă în războiul împotriva Federației Ruse și ne rezervăm dreptul de a acționa în același mod”, a mai spus Putin.

Miercuri, un oficial occidental și un senator american au declarat că Ucraina a folosit arme americane pentru a lovi în interiorul Rusiei, sub îndrumarea președintelui Joe Biden. Acesta permite ca armele americane să fie folosite în scopul limitat pentru a apăra Harkov, al doilea oraș ca mărime din Ucraina.

Întrebat despre pierderile militare rusești, Putin a spus că nicio țară nu va dezvălui aceste informații în timpul ostilităților, dar a susținut, fără a oferi detalii, că pierderile Ucrainei sunt de cinci ori mai mari decât cele ale Rusiei. El a mai adăugat că Ucraina are peste 1.300 de soldați ruși în captivitate, în timp ce peste 6.400 de soldați ucraineni sunt ținuți în Rusia.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro