Reclamă
Reclamă

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat vineri că la ofensiva din Ucraina participă în prezent aproximativ 700.000 de militari ruşi.

„Avem aproape 700.000 bărbaţi în zona operaţiunii militare speciale”, a declarat Vladimir Putin într-o întâlnire televizată cu soldaţi decoraţi pentru faptele lor de arme, folosind termenul oficial pe care Moscova îl utilizează pentru agresiunea neprovocată lansată în februarie 2022 contra Ucrainei, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

În decembrie, preşedintele rus a menţionat că 617.000 de militari ruşi sunt implicaţi în ofensiva din Ucraina. Rusia nu a evocat pierderile sale umane pe frontul din Ucraina. Cel mai recent bilanţ, datând din septembrie 2022, era de 5.937 de soldaţi ruşi căzuţi pe front.

Reclamă

Însă numărul avansat de analişti independenţi şi de serviciile de informaţii occidentale pentru aceste pierderi se ridică la cel puţin câteva zeci de mii de morţi. Estimările Ucrainei privind numărul de soldați ruși care au murit în război se cifrează la 525.000 de oameni.

De partea sa, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a evaluat pierderile militare ale ţării sale la 31.000 de morţi.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro