Reclamă
Reclamă

Vladimir Putin a amenințat Coreea de Sud, joi, după anunțul acestei țări că are de gând să-și revizuiască politica de a nu trimite armament greu Ucrainei, în contextul pactului pe care dictatorul rus l-a făcut cu cel nord-coreean, relatează Politico. Putin a spus că guvernul de la Seul ar face „o mare greșeală” dacă ar trimite arme Ucrainei.

„Dacă Coreea de Sud furnizează arme Ucrainei, nu-i va plăcea răspunsul nostru. Sper să nu o facă, ar fi o mare greșeală”, a declarat dictatorul de la conferința sa de presă din Vietnam, acolo unde a plecat după vizita din Coreea de Nord.

La începutul săptămânii, Putin a mers pentru prima oară în ultimii 24 de ani la Phenian, unde a stabilit un pact de cooperare cu regimul de la Phenian, deja susținător de mai multă vreme a invaziei sale în Ucraina.

Reclamă

Dictatorul rus susține că pactul este un „tratat de apărare”, însă președintele sud-coreean a calificat ideea drept absurdă.

Până acum, Coreea de Sud a refuzat să ofere ajutor militar Ucrainei, însă pactul Putin-Kim a produs iritare la Seul și a dus la o regândire a atitudinii sale față de Rusia și de Ucraina.

O decizie de a furniza direct arme letale Ucrainei ar fi o schimbare radicală în atitudinea veche de decenii a țării de a nu furniza arme țărilor aflate în stare de război.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro