Vladimir Putin a anunțat dezastrul pentru întreaga Europă: Să înghețe! Nu furnizăm nimic

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a făcut o declarație șocană, în contextul furnizării gazelor către Europa. 

Uniunea Euopeană se pregătește să pună un plafon asupra hidrocarburilor din Federația Rusă. Din acest motiv, Vladimir Putin a amenințat țările care vor pune în aplicare decizia UE că nu le va mai livra gaze.  

Anunțul șocant al lui Vladimir Putin

Oligarhul rus a declarat, la Forumul Economic al Estului (EEF), dedicat Asiei, că țara condusă de el nu va mai furniza absolut nimic din ceea ce înseamnă materie de energie. Decizia se va aplica țărilor care vor plafona preșul hidrocarburilor vândute de Rusia. 

Vladimir Putin este de părere că această decizie este absolut stupidă. Oficialul a mai declarat că aceste decizii sunt politice și nu sunt în concordanță cu contractele. Oligarhul rus a mai precizat clar că rușii nu vor furniza gaz, nici petrol, nici cărbune și nici păcură. În opinia acestuia, țările care încearcă să impună ceva Rusiei nu sunt în situația de a dicta voința lor. 

Vladimir Putin a anunțat dezastrul pentru întreaga Europă: Să înghețe! Nu furnizăm nimic
arhivă presă

Vladimir Putin, despre europeni: Să înghețe!

„Și ce, se vor lua niște decizii de natură politică și care contrazic contractele? Ei bine, pur și simplu nu vom furniza nimic dacă este în contradicție cu interesele noastre, în acest caz, cu cele economice. Lasă-i să se îmbrace. Dacă ne întoarcem la cei despre care ați vorbit, nu vom furniza nimic, așa cum am spus, în afara cadrului contractelor. Nu vom face nimic forțat. Și ne va mai rămâne un singur lucru, un singur lucru, ca într-un cunoscut basm rusesc, să spunem: «Rece, îngheață, coadă de lup!»”, a fost declarația președintelui de la Moscova. 

Vladimir Putin a negat, însă, că folosește energia ca pe o armă împotriva Europei. Totuși, declarația oficialului vine în contextul în care Rusia a întrerupt deja livrările de gaze naturale prin Nord Stream 1, care este o conductă cheie de 1222 km către Europa. 

Va fi o iarnă extrem de grea

Analiștii deja au anunțat că iarna care va veni va fi extrem de grea pentru Europa. Profesorul universitar la Academia de Studii Economice, Mircea Coșea, a vorbit despre criza economică și energetică cu care se confruntă întreaga Europă. Specialistul spune că va veni o perioadă complicată pentru toată planeta, însă în Europa va fi dezastru.   

Continentul va deveni cea mai importantă victimă a războiului purtat de Ucraina. Mircea Coșea spune că Europa nu a reușit să rezolve problema energiei. Chiar dacă ar fi vrut să o rezolve, însă, nu ar fi putut într-o perioadă atât de scurtă.  

Din nefericire, nu există niciun fel de semnal de pe continent că lucrurile se vor tempera sau că în următoarele luni vor fi mai bune. 

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.