Reclamă
Reclamă

Opozantul rus Vladimir Kara-Murza, care execută în prezent o sentință de 25 de ani de închisoare pentru „trădare”, și care a supravieţuit de două ori unor tentative de otrăvire înainte să fie încarcerat, a fost spitalizat într-o instituţie penitenciară, anunţă vineri soţia sa, relatează AFP.

„Vladimir Kara-Murza a fost transferat într-un spital-închisoare. Avocaţii săi nu au fost autorizaţi să-l vadă”, anunţă pe Facebook soţia sa, Evghenia, fără să precizeze de ce anume suferă opozantul.

Apropiaţii opozantului sunt îngrijoraţi de mai multe luni de starea sănătăţii acestuia.

Reclamă

Vladimir Kara-Murza, în vârstă de 42 de ani, care are dublă cetăţenie rusă şi britanică, ar suferi de o polineuropatie, după cele două otrăviri din 2015 şi 2017.

Condamnat în aprilie 2023 la 25 de ani de închisoare pentru „trădare” şi difuzare de „informaţii false” cu privire la conflictul din Ucraina, el ispăşeşte o pedeapsă în condiții extrem de grele într-o colonie penitenciară din Omsk, Siberia.

Mai multe publicaţii de investigaţii, între care Bellingcat, The Insider şi Der Spiegel, au acuzat serviciul secret rus FSB de implicare în otrăvirea opozantului, în două rânduri, notează AFP, citată de News.ro.

Vladimir Kara-Murza a fost onorat de către juriul Premiului Pulitzer pentru „articolele sale scrise din celulă, punându-și viața în pericol”.

Regatul Unit a cerut eliberarea sa imediată, pentru a beneficia de îngrijiri medicale „urgente”.

Aleksei Navalnîi, fostul principal opozant rus, a murit în februarie într-o închisoare în Arctica, în circumstanţe care rămân în continuare neclare.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro