Vladimir Ciorbă, soțul Laurei Vicol și principalul acționar al companiei Nordis, a susținut la ieșirea din Curtea de Apel București că nu a păgubit pe nimeni și nici nu a fost implicat în practici de mituire pentru a obține avantaje. Acesta explică implicarea unei agenții de turism în organizarea zborurilor pentru politicieni, specificând că fiecare și-a plătit biletul integral.
„Oamenii care se plâng că i-am înșelat și sunt ceva aici, dar nu sunt atât de mulți raportați la numărul de clienți. Am înțeles de la domnul procuror de ședință, 114 raportat la 2.500 de promisiuni și contracte semnate în ultimii 6 ani. Totuși sunt 100 de inși. Nu i-am înșelat, nu am dat șpăgi, nu fac așa ceva. Nu mă ocup cu denunțuri și cu șpăgi, să înțeleagă lumea. Cazul de la Sinaia este un caz special. După ce pleacă dosarul în instanță îl voi detalia”, a declarat Ciorbă.
Potrivit lui Vladimir Ciorbă, avioanele închiriate au fost organizate de agenția de turism Nordis Travel. „Avionul închiriat, unul, două, trei, zece, au fost închiriate de către agenția de turism Nordis Travel. Acea agenție a contractat avion, nu o dată, de mai multe ori, pentru multă altă lume, cât și pentru mine”, a adăugat el.
Acesta a mai subliniat că „Fiecare membru pasager al acelor faimoase curse, de altfel, și-a plătit contravaloarea lui. Nu că l-am plătit împreună. Fiecare a avut o factură. Acești domni, politicieni, colegii soției mele la momentul respectiv, și-au plătit integral. Nu mi-aș fi permis să fac un cadou unor asemenea politicieni care au asemenea funcții. N-am avut niciun avantaj de la mediu politic”, a declarat Ciorbă.
În referatul procurorilor DIICOT înaintat instanței, alături de cererea de arestare preventivă a celor doi soți, sunt menționate cheltuielile aferente zborurilor private cu avioane sau elicoptere închiriate de Laura Vicol și Vladimir Ciorbă pentru diferite destinații. Procurorii au documentat și zborurile în care au fost îmbarcați premierul Marcel Ciolacu și alți lideri PSD, cu destinații la Madrid și Nisa, care, conform cercetărilor, au costat aproape 80.000 de euro.
S-au identificat șapte zboruri cu aeronave private (avioane și elicoptere) închiriate de compania Nordis, despre care procurorii susțin că au fost realizate exclusiv în scopuri personale, de plăcere, nu de afaceri.