Vlad Pascu l-a turnat pe fostul său dealer, Tudor Duma, cunoscut sub numele de „Maru”. Pascu a fost adus joi la Tribunalul București, unde a relatat întreg lanțul de dealeri din rețea, menționând inclusiv un farmacist de la Spitalul Floreasca, poreclit „doctorul”.

Vlad Pascu, cel care a condus beat și drogat și a ucis doi studenți în stațiunea 2 Mai, a fost audiat în dosarul lui Maru. El a făcut declarații importante și a dezvăluit cum l-a cunoscut pe Tudor Duma, cum organizau petrecerile unde se consumau droguri.

Pascu a afirmat că Maru era consumator de la vârsta de 15 ani și că la început cumpăra doar pentru el, dar apoi a început să și vândă droguri. El a povestit că, într-o zi din aprilie 2023, a „prizat” la el acasă 10 grame de metamfetamină, droguri aduse de Tudor Duma, împreună cu o fată și un alt prieten. În plus, Vlad Pascu a declarat că, în aceeași zi, a venit acasă la el un dealer care i-a vândut 40 de pastile de oxicodonă, însă era vorba de o tranzacție programată dinainte. O parte din acele pastile de oxicodonă le-a consumat împreună cu prietenii lui.

De asemenea, el a înșirat întreg lanțul de dealeri din rețea de unde procura Maru drogurile și care în final ajungeau la el. Pascu a menționat în declarația lui inclusiv un farmacist de la Spitalul Floreasca, poreclit „doctorul”, de unde dealerul lua oxicodonă sau fentanil.

Tudor Duma a fost trimis în judecată de DIICOT în decembrie 2023, alături de frații Ștefan Ciprian Constantin și Costin Anton Constantin, pentru trafic de droguri de risc și de mare risc, în formă continuată, deținere de droguri de risc și de mare risc în vederea consumului propriu, în formă continuată.

În 1 iunie, Tudor Duma a fost condamnat la un an și patru luni de închisoare cu suspendare pentru furt calificat după ce s-a filmat în Spitalul de Urgență Floreasca, lăudându-se că a spart farmacia unității și a luat mai multe substanțe. După incident, dealerul, care a reușit să ia doar două pungi cu ser fiziologic, a fost ridicat de DIICOT. Maru a devenit cunoscut după ce a intrat ilegal în Spitalul Floreasca și a încercat să spargă farmacia unității medicale pentru a fura oxicodonă.

Pe de altă parte, Vlad Pascu rămâne în arest preventiv încă 30 de zile, după ce Tribunalul Constanța a respins, joi, ca fiind nefondată contestația formulată față de decizia Judecătoriei Mangalia prin care i s-a respins cererea de înlocuire a măsurii arestului preventiv cu cea a arestului la domiciliu. Hotărârea judecătorilor Tribunalului Constanța este definitivă.