Viscolul a închis mai multe drumuri din România. Iată o listă completă a zonelor unde nu se circulă

România este din nou sub avertizare de vreme rea. În mai bine de jumătate de țară sunt preconizate ninsori abundente, viscol și vânt puternic. Iar mai multe drumuri au fost închise deja de autorități din cauza condițiilor meteorologice.

Ninsorile le dau mari bătăi de cap șoferilor din România. După ce săptămâna trecută sute de oameni au rămas blocați pe drumurile din țară, viscolul și zăpada au pus iar stăpânire pe drumuri.

Autoritățile acționează pentru eliberarea mai multor sectoare de drum încă de duminică dimineață, 5 februarie. Totuși, Infotrafic atenționează că există și șosele unde circulația este încă oprită. Așa că șoferii nu se pot aventura pe următoarele drumuri:

Circulaţia este închisă pe următoarele tronsoane de drumuri naţionale:

– DN 22 Râmnicu Sărat, judeţul Buzău – limita cu judeţul Brăila;

– DN 23B Măicăneşti – Ciorăşti, judeţul Vrancea.

Traficul este restricţionat (autovehicule cu masa mai mare de 7,5 tone) :

– DN 22 limită judeţul Buzău – municipiul Brăila

– DN 2B municipiul Brăila – limită judeţul Buzău.

Traficul restricţionat (autovehicule cu masa mai mare de 3,5 tone):

– DN 2C Costeşti, judeţul Buzău – limită cu judeţul Ialomiţa

– DN 2B municipiul Buzău – limită judeţul Brăila.

Unde în țară mai sunt probleme din cauza viscolului

De asemenea, Infotrafic România a transmis că la orele serii, a fost reluată în cursul după-amiezii circulaţia rutieră pe sectorul Sibiu-Boiţa al autostrăzii A1. Astfel că, în prezent, pe autostrăzile din țară se circulă normal.

Există însă și porțiuni de drum unde șoferii sunt sfătuiți să circule cu mare atenție. Pe DN 6 Copaciu – Naipu, județul Giurgiu, sunt condiții de formare a poleiului, iar autoritățile intervin cu material antiderapant.

În aceste condiții meteorologice dificile, Poliția Română îi sfătuiește pe șoferii din județele afectate să evite pe cât posibil deplasările. Chiar dacă drumarii lucrează la foc continuu, carosabilul poate prezenta în anumite zone cantități mari de nămeți, care pot îngreuna sau face imposibilă circulația.

În cazul în care se aventurează pe drum, șoferii sunt sfătuiți să-și pregătească autovehiculele corespunzător, dar și să circule cu viteză redusă, adaptată la condițiile de drum.

Share.