Declarațiile unei victime a preotului sunt șocante.

Preotul Visarion Alexa a fost pus sub control judiciar după ce a fost acuzat de agresiune sexuală. Una dintre victime a ales să vorbească, iar întâmplarea este absolut șocantă, mai ales că se cunoaște notorietatea feței bisericești. 

Vestea că preotul Visarion Alexa este cercetat pentru agresiune sexuală face înconjurul țării. El este una dintre fețele importante ale bisericii ortodoxe, notorietatea sa fiind cunoscută de toată lumea. De multe ori, a apărut și pe micile ecrane pentru a împărtăși din tainele sale pe care le cunoaște.

Mai multe femei l-au acuzat pe părinte de agresiune sexuală, iar în prezent, este cercetat penal. Una dintre victime îl acuză de viol chiar în chilia de lângă biserică. Deși preotul își îmbrățișa enoriașii, Alexa Visarion a întrecut măsura de această dată. El ar fi pipăit-o în urmă cu șase ani în timpul unei spovedanii.

„Se întâmpla în toamna anului 2016. Eu începusem să merg la spovedanie la dânsul (preotul Visarion Alexa, n.r.) de prin luna august. În perioada aceea, eram singură și ușor dezorientată. Mă gândeam chiar să mă călugăresc și i-am spus acest lucru părintelui.

Pe atunci, dânsul spovedea în chilia care era lângă biserică. Îmi amintesc că era plină de icoane și de poze cu familia preotului.”, a spus victima pentru Libertatea.

Îi fugeau mâinile pe sub”

Femeia nu s-a simțit în largul ei în acele momente, dar a ales să mai continue să meargă la spovedanie. Crezând că este doar un test, aceasta nu a avut nicio reacție și nu a reclamat nicăieri evenimentul.

„Îi fugeau mâinile pe sub bluză, pe sub sutien. Deși dânsul obișnuia să îmbrățișeze oamenii, asta nu mai părea deloc o îmbrățișare normală, părintească. Credeam că mi se pare. Am crezut chiar că vrea să mă testeze, că vrea să mă conving dacă vreau într-adevăr să urmez calea mănăstirii. 

Eram bulversată. Însă m-am mai dus la spovedanie. Poate a fost totuși, un test, mi-am zis. Ultima dată mi-am pus un body pe mine, ca să fiu sigură că nu mai are acces pe dedesubt, în caz că-i mai fuge mâna., rememorează femeia întâmplările.

Social media

Visarion Alexa este acuzat de viol

Victima îl acuză pe Visarion Alexa de viol după ce a obligat-o să întrețină s#@ oral chiar în chilia plină de icoane. Declarațiile femeii sunt șocante, mai ales că mulți enoriași nu ar putea concepe acest lucru.

„Când am fost la spovedanie ultima dată, în chilia dânsului, s-a oprit la un moment dat să se ducă la baie, care era undeva în spate. Am crezut că e normal și că ce vină are că a avut nevoie la baie în timpul spovedaniei mele?! E normal, mi-am spus. 

În chilie erau și două fotolii. Pe unul stăteam eu. Când s-a întors, s-a postat în fața mea. Avea pantalonii desfăcuți și m-a forțat…

Nu-mi venea să cred, eram în stare de șoc. I-am zis că nu vreau, am încercat să-l împing, țineam gura închisă și dinții încleștați. Se tot freca de mine… 

Nu am știut ce să fac atunci, am împietrit. L-am lăsat să-și facă damblaua, voiam doar să scap de acolo, să plec, să se termine mai repede. Mă rugam să se termine mai repede, în chilia aceea ticsită cu icoane și fotografii.”, și-a amintit femeia.

Visarion Alexa îi trimitea mesaje la miezul nopții

Femeia mărturisește că a fost în stare de șoc, dar a ales să păstreze tăcerea. Inițial, nici nu știa cum să reacționeze și nu știa dacă a fost un viol incidentul. A fost sfătuită să îl denunțe la Patriarhie, dar a considerat că nimic nu se va rezolva. Aceasta a povestit că preotul îi trimitea mesaje la ore târzii în care îi adresa câteva întrebări.

„Eu nu mai am dovezi, am șters toate conversațiile. Voiam doar să uit, să nu le mai văd acolo. Ar fi fost doar mărturia mea, de aceea nu m-am gândit să merg la poliție’, explică femeia, pentru Libertatea.  

„Mă gândeam că mai sunt și alte femei în situația asta. Nu mă gândeam că sunt singura, fiindcă n-am făcut nimic ca să-i atrag atenția, să-l ispitesc. Dar am ales să tac. Am încercat să uit și să merg mai departe.”, a mai adăugat ea.

Distribuie

Pasionată de dezvoltare personală, călătorii și citit, ea este atrasă de noutățile și momentele cheie din industria din spațiul public. Andreea face și voluntariat, fiind o persoană implicată în comunitate și în soluționarea problemelor societății căutând să se dezvolte atât pe plan personal, cât si profesional.