Reclamă

După pandemia de COVID, lumea întreagă este din nou speriată de un virus mortal. Acesta este extrem de contagios, iar primele cazuri de infectare au fost deja confirmate în Ghana. Boala pe care o produce periculosul virus este parte din spectrul Ebola.

Conform autorităților  din Ghana în ultimele zile au decedat mai mulți pacienți care s-au infectat cu acest virus. Regiunea în care Marburg a fost răspândit este Ashanti, localizată în zona de sud. Autoritățile au prelevat probe, iar în urma testelor efectuate în Senegal a reieșit că pacienții au fost infectați cu Marburg.

A fost instalată carantina

Autoritățile din statul vest african au luat decizia de a plasa în carantină toate persoanele care au luat legătura cu victimele.

Momentan medicii nu știu exact cu ce au de-a face astfel că nu există un tratament specific. Aceștia recomandă cetățenilor din Ghana consumul de apă.

Conform informațiilor legate de acest virus, răspândirea ar fi provocată de la liliac la om. Din acest motiv, cetățenii din Ghana primesc în mod constant avertismente pentru a găti foarte bine ingredientele de proveniență animală înainte de a le consuma. Totodată sunt îndrumați să stea departe de peșteri, acestea fiind habitatul preferat al liliecilor.

Virusul Marburg produce o boală severă, iar simptomele includ dureri de cap, febră, dureri musculare. In faza finală, boala produsă de acest virus duce la hemoragii puternice. Moartea poate surveni rapid în astfel de cazuri, iar medicii sunt deseori neputincioși în fața bolii.

De la om la om, boala se răspândește prin fluidele corporale.

Astfel de focare ale virusului Marburg au mai fost descoperite în trecut în Kenya, Congo, Uganda sau Africa de Sud.

Atestarea cea mai veche a unui focar al virusului mortal provine din 1967. La vremea respectivă acesta a ajuns și în Europa, mai exact în Germania. 7 persoane și-au pierdut viața atunci.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro