După rezultatele alegerilor parlamentare de ieri, unele surse au declarat că Viorica Dăncilă, reprezentantul actual al PSD, a decis că este mai bine să demisioneze din funcția pe care o deține în momentul actual.

Marcel Ciolacu și Paul Stănescu au decis că o schimbare în rândul conducerii este necesară pentru a crește prosperitatea partidului și pentru binele cetățenilor. Aceștia doresc să creeze o conducere bazată pe 5 președinți executivi, printre care se va afla și Gabriela Florea.

Într-o postare pe un site de socializare, Marcel Ciolacu a scris că: „Am discutat în această seară cu Viorica Dăncilă, despre întâlnirea pe care urmează să o am cu președinții de organizații pentru a discuta despre rezultatul obținut la aceste alegeri. Este firesc sa se întâmple acest lucru după orice scrutin. A fost un rezultat care nu ne mulțumește pe niciunul dintre noi, dar asta nu înseamnă ca nu există soluții”.

Această măsură va fi luată din cauza rezultatului rușinos de slab pe care l-a obținut doamna Dăncilă zilele trecute. Potrivit statisticilor, acesta ar fi cel mai mic scor obținut de un candidat la președinție al Partidului Social Democrat.

Conform analizelor, scorul fiecărui candidat Social-Democrat la președinție a fost următorul:

  • Ion Iliescu (1992)-7,3 milioane de voturi
  • Adrian Năstase (2004)-4,8 milioane de voturi
  • Mircea Geoană+Victor Ponta- 5,2 milioane de voturi
  • Viorica Dăncilă- 3,3 milioane de voturi

Colegii de partid ai doamnei Dăncilă sunt hotărâți în privința noii conduceri și deja au stabilit posibilii oameni care să ducă partidul pe culmi înalte, iar aceștia sunt: Gabriela Firea, Paul Stănescu, Marian Oprișan, Claudiu Manda şi Niculae Bădălău.