Viorel Lis, fostul primar al Capitalei, a anunțat că și-a pregătit deja locul de veci în satul natal, din comuna Mălureni, județul Argeș.

La 79 de ani și cu sănătatea șubredă, Lis se gândește la viitorul său și spune că ar fi vrut să fie înmormântat în cimitirul Bellu, alături de alți primari celebri, dar și-a răzgândit și a decis să își doarmă somnul de veci alături de părinții săi.

Ideea unei „Alee a Primarilor” la cimitirul Bellu este una inedită, dar Lis a preferat să fie înmormântat într-un loc care are o însemnătate sentimentală pentru el. Într-o emisiune televizată, Viorel Lis a povestit că a glumit cu soția sa, Oana, despre deschiderea unei alei dedicate primarilor celebri, dar a ajuns la concluzia că este mai bine să fie înmormântat lângă mama și tata. Astfel, el a făcut demersurile necesare și și-a găsit un loc de veci în satul natal, Zărnești.

Cadou de la o verișoară

Locul de veci i-a fost cumpărat de o verișoară a sa din Pitești, care i l-a dăruit ca un cadou. Oana Lis, soția fostului primar, a confirmat acest lucru și a spus că Viorel va fi îngropat acolo unde a fost și el.

Viorel Lis suferă de mai multe afecțiuni grave, precum diabetul și un accident vascular cerebral suferit cu câțiva ani în urmă. Aceste probleme de sănătate l-au lăsat cu o semipareză la membrele inferioare, fiindu-i dificil să se deplaseze singur prin casă. Fostul primar se confruntă cu dureri și disconfort constant, iar viața sa a devenit restricționată.

Viorel Lis și-a pregătit deja locul de veci. Unde vrea să fie înmormântat fostul primar al Capitalei: Lângă mama și tata…
Captură video

Într-un interviu, Viorel Lis a mărturisit că nu este sigur dacă mai vrea neapărat să trăiască, deoarece trăiește într-o durere constantă și nu mai poate face lucrurile care îi aduceau bucurie în trecut.

Viorel Lis îi este recunoscător Oanei Lis

Cu toate acestea, Viorel Lis este impresionat de soția sa, Oana, care i-a fost alături în cele mai grele momente ale vieții și i-a oferit sprijinul necesar. El recunoaște că nu ar fi avut aceeași tărie de caracter în situația în care s-ar fi aflat în locul soției sale.

Oana Lis a fost mereu alături de el și îi oferă îngrijirea necesară, refuzând să-l lase la azil chiar și atunci când lucrurile se complică. Viorel Lis este profund recunoscător pentru susținerea oferită de soția, afirmând că nu ar putea trăi fără ea.

Viorel Lis a fost mereu cunoscut pentru personalitatea sa puternică și pentru stilul său de viață extravagant. În ciuda faptului că a fost întâmpinat cu critici și controverse în cariera sa politică, fostul primar a reușit să câștige inimile multor oameni prin simpatia sa și prin gesturile sale nobile.