Reclamă
Reclamă

Preşedintele rus Vladimir Putin ar putea participa la negocieri în Elveţia fără a fi arestat, în ciuda mandatului emis de Curtea Penală Internaţională, a declarat preşedinta elveţiană Viola Amherd duminică, după summitul găzduit de țara sa pe tema păcii în Ucraina, informează EFE preluată de Agerpres.

Amherd a explicat într-o conferință de presă că mandatul prevede excepţii în caz de negocieri: „Există excepții în care participarea la negocieri este permisă chiar și în prezența unui mandat de arestare”.

Summitul, considerat un succes datorită numărului mare de lideri prezenți și sprijinului acordat cauzei ucrainene, a demonstrat angajamentul Elveției de a mentine dialogul deschis cu toate părțile implicate. „Elveția este dispusă să dialogheze și cu alte țări care și-au declinat participarea, cum este China”, a subliniat Amherd.

Reclamă

Ministrul de externe elvețian, Ignazio Cassis, a afirmat că Elveția va informa Rusia și alte țări despre rezultatele reuniunii. În conferința de presă finală, citat de Xinhua, Cassis a subliniat: „Majoritatea deciziilor luate la conferință nu pot fi implementate fără participare rusă”.

Șeful diplomației elvețiene a mai indicat că discuțiile privind pacea în Ucraina, desfășurate în acest weekend în stațiunea Burgenstock, ar putea continua la o nouă locație, încă nestabilită, înaintea alegerilor prezidențiale din noiembrie din SUA, potrivit Reuters.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro