Un nou val de aer rece lovește România înainte de iarnă, aducând cu el frig, ploi și ninsori în întreaga țară. Meteorologii avertizează că temperaturile vor scădea și că vremea se va apropia de normal pentru această perioadă a anului.

Cerul va fi predominant noros, iar în unele regiuni va ploua, în timp ce la munte vor fi precipitații mixte. De asemenea, există riscul formării poleiului și ghețușului în anumite zone. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în vest și sud-est. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 4 și 13 grade.

Un nou val de aer rece în România

Vine urgia! Un val de aer rece pune stăpânire pe țara noastră. Zonele în care se vor înregistra sub 0 grade

În București, valul de aer rece se resimte prin cerul noros și ploile izolate în unele cartiere. Temperaturile sunt de aproximativ 8 grade la ora 8 dimineața, iar meteorologii prognozează că vremea se va menține apropiată de normal din punct de vedere termic.

Cum va fi vremea în România

Cerul va fi predominant noros și vor fi ploi în diverse regiuni, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 10…11 grade.

Conform meteorologului Meda Andrei, temperaturile vor scădea în zilele următoare, apropiindu-se de valorile normale pentru această perioadă. Vor fi precipitații în majoritatea regiunilor, predominant sub formă de ploaie, dar și mixte la munte. Ploile vor continua în zilele următoare, cu o probabilitate mai mare în vest, nord și centru, însă cantitățile vor fi slabe.

Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni

Meteorologii au emis o prognoză surprinzătoare pentru finalul lunii noiembrie și primele zile din decembrie. Se așteaptă ca temperaturile să scadă sub valorile obișnuite, aducând cu ele și precipitații neașteptate în anumite regiuni. În acest articol, vom explora în detaliu cum se va schimba vremea în următoarele săptămâni și cum ne va afecta acest fenomen meteorologic.

Săptămâna 20.11.2023 – 27.11.2023: Temperaturi mai ridicate decât în mod obișnuit

În această săptămână, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă în regiunile sudice și local în cele centrale ale țării. Cu toate acestea, în restul țării, temperaturile vor fi în general apropiate de cele normale. Astfel, locuitorii din sud și centrul țării vor avea parte de o mică răsfățare în ceea ce privește temperaturile, în timp ce restul vor simți o vreme mai obișnuită pentru această perioadă.

Săptămâna 27.11.2023 – 04.12.2023: Scăderea temperaturilor și precipitații abundente

În această săptămână, temperaturile medii vor scădea sub valorile normale în întreaga țară, cu o abatere termică negativă mai accentuată în zonele montane. De asemenea, se așteaptă cantități excedentare de precipitații în extremitatea de sud și sud-est a țării, precum și în regiunile centrale și în special în zonele montane. Restul țării va avea parte de precipitații apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Săptămâna 04.12.2023 – 11.12.2023: Temperaturi scăzute și precipitații normale

În această săptămână, temperatura medie a aerului va fi mai coborâtă decât în mod obișnuit în toate regiunile țării. Cu toate acestea, regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Astfel, ne putem aștepta la o vreme rece și în general uscată în această perioadă.

Săptămâna 11.12.2023 – 18.12.2023: Mediile valorilor termice se stabilizează, dar precipitațiile scad

În ultima săptămână a perioadei analizate, mediile valorilor termice vor fi în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cu toate acestea, cantitățile de precipitații vor avea o tendință ușor deficitară în toate regiunile. Astfel, ne putem aștepta la o vreme mai stabilă, cu temperaturi apropiate de cele normale și mai puține precipitații în această săptămână.