Specialiștii meteo au emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni în fiecare regiune.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni pentru fiecare regiune din România. Conform specialiștilor, vremea se va răci iar în multe zone va ninge, în perioada 13-26 decembrie.

1. Prognoza meteo pentru fiecare regiune a țării, în perioada  13 – 26 decembrie:

Cum va fi vremea în Banat

Conform specialiștilor, temperaturile maxime se vor situa în jurul a două grade la începutul intervalului și va fi în creștere ușoară până spre 4 grade în data de 17 decembrie. Ulterior, media aceasta va scădea de la o zi la alta, spre valori de -1..0 grade la sfârșitul intervalului de prognoză.

Cât despre media valorilor termice nocturne, aceasta se va situa în primele zile în jurul a -2 grade, iar spre sfârșitul primei săptămâni va crește ușor, spre 0…1 grade.Ulterior , aceasta va urma o tendință de scădere treptată, de la valori în jurul a -1 grad, până spre -7…-6 grade. Probabilitatea pentru precipitații mixte va fi ridicată în prima zi, apoi va fi în creștere în data de 16 decembrie și se va menține ulterior ridicată

Cum va fi vremea în Crișana

Până pe 17 decembrie, media valorilor termice pe zi nu va avea variații semnificative. Aceasta se va situa la valori de 1…4 grade. Ulterior, tendința va fi una de scădere tyreptată, până la valori de -2…-1 grad  în cea de-a două săptămână de prognoză.

Media temperaturilor minime va avea în primele nopți mici oscilații și se va situa la valori de -3…-1 grad. Ulterior, aceasta va fi în scădere de la o noapte la alta, până la valori de -7…-6 grade. Temporar se vor semnala precipitații mixte, cu o probabilitate mai mare la începutul primei săptămâni și începând cu data de 16 decembrie

2. Cum va fi vremea în Transilvania

La începutul primei săptămâni de prognoză, media temperaturilor maxime va avea valori în jurul a trei grade. De la jumătatea intervalului această medie va scădea treptat, până spre 1-0 grade, și va ajunge la -4…-3 grade spre finalul acestuia.

Noaptea, vremea nu va avea variații semnificative și se va situa astfel la valori de -3…-1 grad, iar din data de 18 decembrie va fi în scădere treptată, până spre -10…-8 grade. Temporar se vor semnala precipitații predominant sub formă de ninsoare, cu o probabilitate mai ridicată în prima zi din interval și în perioada 16 – 18 decembrie

Cum va fi vremea în Maramureș

Până în data de 17 decembrie, media valorilor diurne nu va avea variații semnificative și se va situa în jurul a 2 grade. După această dată, temperatura aeruluiva avea tendința de scădere continuă până la sfârșitul intervalului de anticipație, spre o medie în jurul a -2 grade.

Valorile nocturne vor avea ușoare variații până spre sfârșitul primei săptămâni, iar media acestora va fi de -3…0 grade. Apoi, minimele termice vor fi în scădere spre o medie de -8…-7 grade. După data de 16 decembrie va crește probabilitatea pentru precipitații predominant sub formă de ninsoare.

4. Cum va fi vremea în Moldova

Variațiile termice, până în jurul datei de 17 decembrie, vor fi nesemnificative, iar în medie, maximele termice vor oscila între 1 și 4 grade, iar minimele între -2 și 1 grad. Ulterior, vremea va intra într-un proces de răcire continuu și astfel, valorile diurne vor coborî spre medii de -2 grade, iar cele din cursul nopților spre -7…-6 grade.

Vor fi condiții pentru precipitații mai ales sub formă de ninsoare pe aproape tot parcursul intervalului, dar mai ales între 16 și 18 decembrie.

Cum va fi vremea în Dobrogea

Media valorilor termice diurne va avea valori în jurul a 9 grade în prima zi, apoi va fi în scădere treptată de la o zi la alta, până spre 2…3 grade la jumătatea intervalului și până la 0…1 grad spre finalul acestuia.

Media temperaturilor minime va fi în scădere de la o noapte la alta, pornind de la 6…7 grade, spre valori în jurul a -1 grad în data de 19 decembrie și până la -4…-3 grade în cea de-a două săptămână de prognoză. Temporar se vor semnala precipitații mixte, cu o probabilitate mai ridicată în prima zi din interval și în perioada 15 – 18 decembrie.

4. Cum va fi vremea în Muntenia

Valorile termice vor avea tendința de scădere continuă până la sfârșitul intervalului de anticipație. Astfel, media maximelor va coborî de la 6 grade, spre 0…1 grad, iar cea a minimelor, de la 1…2 grade până la -6…-5 grade. Probabilitatea pentru precipitații mai ales sub formă de ploaie va fi ridicată până în jurul datei de 17 decembrie. După această dată, condițiile pentru precipitații – predominant ninsori – vor fi reduse.

Vremea în Oltenia

Valorile termice vor avea tendința de scădere, mai accentuată după data de 17 decembrie. Media maximelor va fi de 5…6 grade la intervalului și de 1…2 grade la sfârșitul acestuia. Media valorilor nocturne se va situa în jurul a 0 grade până spre sfârșitul primei săptămâni, apoi va coborî spre -6 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai mare la începutul intervalului când vor predomina ploile și în jurul datei de 17 decembrie când treptat vor fi mai ales ninsori.

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.