Meteorologii anunță ca în acest weekend este posibil să avem parte de primul episod de iarnă din acest an.

Cerul se va însenina în sud și est joi, dar în nord și centru se vor folosi umbrele pentru că vor fi câteva averse în prima parte a zilei. Temperaturile vor fi moderate, între 6 și 15 grade Celsius.

De vineri, o depresiune atmosferică va afecta țara. În prima fază, ploile sunt așteptate doar în jumătatea vestică a țării, dar spre seară precipitațiile se vor extinde și în restul teritoriului, iar la munte vor predomina ninsorile.

Vin ninsorile în România

Sâmbătă, un ciclon va ajunge în bazinul vestic al Mării Negre. Aportul suplimentar de umiditate din mare va duce la o intensificare a precipitațiilor în regiunile estice.

În același timp, va pătrunde o masă de aer rece dinspre est, iar temperaturile vor scădea tot mai mult spre seară.

Traiectoria ciclonului poate suferi modificări care pot afecta evoluția vremii.

Cu toate acestea, există șanse destul de mari ca în zonele mai înalte de relief din estul și centrul țării să se transforme treptat în lapoviță și ninsoare, mai ales în timpul nopții. Câțiva fulgi nu sunt excluși nici la câmpie.

Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni! Când și unde vine iarna la noi în țară

Vremea se va îmbunătăți duminică, dar va fi rece pentru această perioadă a anului. În unele zone, temperaturile maxime nu vor depăși 1-3 grade Celsius, iar în județele din estul țării senzația de frig va fi accentuată de vântul puternic.

Săptămâna viitoare va începe cu dimineți reci, cu temperaturi minime sub -5 grade în unele zone.

Ulterior, temperaturile vor crește din nou, dar momentan nu se prevede o încălzire semnificativă a vremii, iar pe la mijlocul săptămânii este posibil un nou episod de precipitații.

Temperaturi de -5 grade Celsius

Cel mai probabil, vremea va fi mohorâtă și temperaturile vor fi apropiate de valorile normale pentru această perioadă, adică între 5 și 10 grade Celsius în timpul zilei și în jur de 0 grade Celsius noaptea.

În același timp, pe continent vom avea o circulație vestică a aerului, care, de obicei, nu favorizează instalarea iernii în zona țării noastre.