În următoarele zile, vremea se menține rece și ninsorile lovesc mare parte a țării. Elena Mateescu, directorul ANM, a explicat cum va fi prognoza meteo în prima parte a lunii decembrie. Aceasta a afirmat că ultimele zile de toamnă calendaristică vor aduce o vreme cu temperaturi ridicate, dar începând cu data de 3 decembrie, un val de aer rece va intra în România, aducând temperaturi negative și condiții de ninsoare.

Conform directorului ANM, în ultima zi din toamna calendaristică, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0 și 8 grade în întreaga țară. În plus, se așteaptă și precipitații, în special în zonele de relief mai joase, precum vestul, nordul, centrul și estul țării.

La munte, se vor înregistra precipitații mixte. Cu toate acestea, prima zi din iarnă, 2023-2024, se anunță a fi caracterizată de o vreme foarte călduroasă, cu temperaturi maxime între 8 și 18 grade, chiar și în București. Totuși, se vor înregistra precipitații sub formă de ploaie, în special în regiunile intracarpatice, zona de nord-est și la munte.

Citește și:

VIDEO!!! Gabriela Cristea „Cineva mi-a zis: ‘Arăți ca o balenă. N-am să permit nimănui să mă jignească”: Vedeta TV Răbufnește Împotriva Criticilor și Promovează Frumusețea Naturală

Preot Corupt a Încercat să Profite sexual cu ajutorul Bisericii de o Enoriașă! Fata a făcut screenshot la toată conversația!

Preoții care cer „Donații” pentru Înmormântări , Parastase sau Căsătorii se pot fi dați Afară din Biserică. Descoperă unde îi poți reclama

După data de 3 decembrie, vremea va începe să se răcească din nou. Temperaturile maxime vor scădea de la 8-18 grade la 0-8 grade, iar temperaturile minime vor fi preponderent negative, cu valori mai coborâte de -11 grade în zonele depresionare și cel mult 3-4 grade în zona litoralului.

În București se așteaptă minime între -1 și 1 grad. Această răcire va marca venirea iernii în țară, datorită unei mase de aer rece care va afecta România de la sfârșitul săptămânii.

VINERI

Vremea se va încălzi semnificativ, iar valorile de temperatură vor fi mult peste mediile multianuale. Cerul va fi noros în regiunile intracarpatice, în nord-est și la munte, unde vor cădea precipitații, sub formă de ploaie în zonele joase și mixte în zona montană. Izolat, se prevăd cantități însemnate de apă.

În restul țării, cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări pe crestele montane și, într-o măsură mai mică, în vest și în sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 8 și 18 grade, iar cele minime între 2 și 12 grade. De asemenea, se vor crea condiții de ceață.

Vine gerul peste România! Directorul ANM anunță cum va fi vremea în următoarele zile: Inclusiv în capitală ne așteptăm la minime de -1 grad

București

Valorile de temperatură vor crește semnificativ față de intervalul precedent și vor fi peste normele specifice perioadei. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 15 grade, iar temperatura minimă va fi de 2-5 grade.

SÂMBĂTĂ

Valorile de temperatură, în special cele diurne, vor fi peste mediile multianuale. Cerul va fi variabil, dar se va înnora treptat din orele după-amiezii în regiunile vestice. Vor cădea precipitații predominant sub formă de ploaie în Banat, Crișana, Maramureș, local în Transilvania și Oltenia, și izolat în Muntenia și Moldova.

La munte, precipitațiile vor fi sub formă de ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare ziua în vest și la munte, iar noaptea în cele mai multe zone ale țării. Temperaturile maxime vor fi între 8 și 18 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -5 și 9 grade.