Anul acesta, toamna a fost punctuală. Imediat cum a venit luna septembrie vremea s-a răcit considerabil. 

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat prognoza meteo pentru perioada 12.09.2022- 10.10.2022. Se pare că temperaturile vor scădea și mai mult în următoarea perioadă. De asemenea, vor fi ploi la nivelul întregii Românii. 

În săptămâna 12.09.2022- 19.09.2022, valorile termice vor fi ușor mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână, în toată țara. Regimul pulviometric va fi local excedentar în regiunile nordice, centrale și la munte, dar și în extremitatea de sud-est a țării. În restul României acesta va fi apropiat de cel normal. 

Vine frigul în România

În săptămâna 19 septembrie- 26 septembrie, va fi mai frig. Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă a anului, în cea mai mare parte a țării. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare la nivelul întregii țări, dar mai ales în jumătatea vestică a teritoriului.  

În ceea ce privește sfârșitul lunii septembrie, temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării. Regimul pluviometric se va situa în general în jurul celui normal pentru această perioadă, în toate regiunile  

Cum va fi începutul lunii octombrie

Începutul lunii octombrie va fi normal. Mai clar, mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe între teritoriul țării. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi apropiate de cele normale, la nivelul întregii țări. 

Vine frigul în România! Meteorologii au făcut anunțul: Cum va fi vremea în următoarele săptămâni
Social media

Astăzi, Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de cod galben de instabilitate atmosferică și cantități de apă însemnată. Codul galben este valabil începând de vineri, până sâmbătă seara. Județele vizate sunt Banat, Crișana, Maramureș, jumătatea de nord a Moldovei, nord-vestul Olteniei și local în Transilvania. 

Conform specialiștilor meteo, vor fi perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat grindină. 

Distribuie

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.